Andreas Carlgren
Blå regering betydde ett uppsving på HBT-fronten bland ministerposterna. Miljöminister Carlgren kom ut redan 1995 och har länge haft en framträdande roll inom Centerpartiet. Andreas tycker att den viktigaste HBT-frågan idag är den könsneutrala äktenskapslagstiftningen, och han säger själv att det är förvånande att det dröjt så länge innan en HBT-person tog plats i regeringen. Vi känner oss trygga med en bra man som Andreas i regeringen.

Magnus Carlsson
Schlagermedverkan, soloplatta, julskiva, sommarturné, SVT-gala och QX-omslag. Var har herr Carlsson inte synts i år? Alltid lika aktuelle Magnus håvar varje år in röster till årets homo, oavsett han kallas som Barbados-, Alcazar- eller Solo-Magnus. I år blev det extra många. Magnus är populär och begåvad, allt han gör uppmärksammas. Oavsett om han gifter sig, talar ut i QX eller byter look. Vi är så stolta att han är en av oss.

Lena Einhorn
Vilken guldbagge… eller vi menar guldtacka. Lenas hyllade film Ninas resa kammade hem Guldbaggar för bästa film och bästa manus. Filmen om hur hennes mamma överlever förintelsen berörde biobesökare Sverige över i vintras. Lena säger sig inte trivas i strålkastarljuset men vi tror nog att hon måste vänja sig vid uppmärksamheten. Det lär bli fler utmärkelser framöver… Lena är en sann förebild för många flator.

Christer Björkman
Mr Melodifestivalen har sett till att schlagern idag är megastor och ordnar så att artisterna vi älskar ställer upp och dessutom levererar låtar som blir hits. Han ser till att homopubliken får sitt varje festival och fortsätter att utveckla Sveriges största program år efter år. Vi älskar folk som brinner för sin sak och vi älskar Christer. Varje schlagerdisco borde avsluta natten med I morgon är en annan dag bara för att hedra den här mannen.

Cissi Ramsby
Årets genombrott och helt plötsligt riksflata. Sköna Cissi berättade redan under auditionveckan att hon gillar tjejer och blev snabbt en av årets Idol-profiler med sin coola stil, självklara öppenhet och uppriktiga sångstil. Järvsötösen har betytt massor för unga tjejer som bara väntat på att en ung flata ska våga sälla sig till den minimala skaran riksflator bestående av Evorna, Bromé, Lodalen och Tiina. Cissi Ramsbys resa har bara börjat…

Du röstar här!

Publicerad: 2006-12-25 00:00:00