Radio

Efter drygt 30 P3 Homo, ett två timmars temaprogram kring hbt-frågor har Eva Blomquist den nya programdirektören för Sveriges Radio beslutat att man inte skall beställa in fler P3 Homo-program från programledaren Anders Olssons produktionsbolag A-One Produktion.
– Jag tycker det är väldigt olyckligt och jättetråkigt, säger Anders Olsson till QX.se. Vi har jobbat hårt och först nu har vi börjat komma dit vi vill. Då är det extra tråkigt när det läggs ner.
Han berättar för QX.se att han aldrig tidigare i sitt radioarbete fått så mycket reaktioner, såväl positiva som negativa.
– I public service uppdraget måste det finnas ett program som görs av och med hbt-personer på våra villkor, menar han. Jag tycker det är synd att Sveriges radio inte förstår hur viktigt P3 Homo är för hbt-communityt i Sverige.
Att det just är P3 som sänt ett homomagasin ser Anders Olsson som extra viktigt.
– Kanalen fångar de unga och fostrar den kommande generationen, säger han och menar att det är extra konstigt att programmet plötsligt måste upphöra när man nyligen dessutom fick ut det som poddradio.
– Det känns som att det går tillbaks massa år i tiden nu, säger han. På sikt bör det kanske inte behövas ett P3 Homo, men idag finns behovet.

Publicerad: 2006-11-21 16:16:27