Teater

[rating value=”4″]

Jag är övertygad. Alfian Bin Sa’at, den 29-årige dramatikern från Singapore, är ett geni.
Bin Sa’at spelas just nu på två ställen i Stockholm; ”Sex. Våld. Blod. Äckel.” går på Tribunalen och ”3-D en optisk trilogi” på Dramaten.
3-D är regisserad av Mick Gordon och handlar om livet och kärleken i storstaden. Scenen är fantastiskt snygg och känns som en framtidsvision.
I första akten skiljs publiken och skådespelarna åt av en fönstervägg. Det känns som om jag sitter och smygtittar in i ett hotellrum, där Nina Fex gör sig iordning runtjazzandes till Justin Timberlakes Sexyback. Plötsligt knackar Ola Rapace på dörren. Han spelar callboy. Men vill kvinnan i hotellrummet köpa sex, eller nåt annat? Jag sitter på helspänn och låter mig beröras av deras erotiska möte.
I andra akten spelar Ola en excentrisk fotograf och Nina den blinda modell som han varit kär i sedan barnsben. Missar vi något om vi blir blinda? Har vi inte redan sett allting, och blir inte bara resten av intrycken en upprepning av det vi redan upptäckt?
Tredje akten är elegant och queer. Efter en ordlös upptakt möts Ola och Nina vid ett cafébord. Det ligger både lust och ilska i luften. Nina friar till Ola, som tycker att allt går för snabbt. När han upptäcker ett foto på hennes avlidne man ställs allt på sin spets – mannen är nämligen Olas före detta älskare.
3D är en av de snyggaste och bästa pjäser jag sett i år.

http://www.dramaten.se/default.asp?id=11483

Källa: Dramaten

Publicerad: 2006-11-13 11:21:25