Fest-helg

BORÅS
RFSL i Borås har Halloween-fest lördag kväll i sina lokaler. Celebert besök blir det av Malmös First Lady Edith Crepp som showar.

GÖTEBORG
Fredag kväll blir det show med Tranzmission på Gretas. Efter klockan 01.00 showar det under klubbens Halloween-fest då även Halloween-kostymer premieras.
Thomaz släpper sitt album (hans singel finns just nu i QX Shop) på GS2H-festen lördag kväll. Halloween-specialen har infört (ej så stenhård…) dresscode ”Död & Mögel”. Performance av ORO och DJs är Herman Dill, Christofer Falk och GS2H. Öppet 21-02 på Respekt.
På Castro utlovas det party på två ”häxvåningar” och spökpriser i barerna. Öppet lördag kväll från 17-02. Festen på Castro är i samarbete med Golden Ladies GBG.
Som vanligt har gaysnälla Gossip öppet alla dagar!

MALMÖ
Francesca har karaokefest fredag kväll på Indigo vilket innebär att du kan stå på scen och sjunga allt från Tina Turner till Carola. Fredag kväll har även SLM öppet för killar som gillar läder!
På lördag är det Halloween-fest på Indigo för alla kvinnor. Dj One spelar och det delas ut priser till bäst klädda! Wonk har Halloween-kalas på lördag kväll på klubben Deep. Influgen från heta (i alla bemärkelser) Barcelona kommer Dj Ceasar’s Scissors. Deejay Johnny kör 70-90-tal och Belinda har karaokebaren öppen. På killäderklubben SLM är det FF-fest på lördagskvällen – dörrarna stängs vid 23.00 som sig bör. FF betyder alltså inte föräldrafritt och det är medlemskap som gäller!

KÖPENHAMN
PAN club i Köpenhamn var lite problem med sin popularitet. Mängden heterosexuella som besöker klubben riskerar ändar hela stämningen, menar ägarna som också oroar sig för att gaypubliken börjar svika. Så numera är PAN en medlemsklubb – men är man homo så är det nog lätt att bli medlem.
På Operaen i Christiania hålls fredag natt till tidig lördag morgon en stort queer-kalas. En rad shower med stadens alla skönaste queer-drugor och musik som kommer att få alla att dansa loss. Rekommenderas av kulturföreningen Dunst, vilket borgar för en bra fest. Transvestiter kommer in gratis.
I övrigt är det enklaste sättet att roa sig i Köpenhamn att helt enkelt gå från krog till krog! Denna weekend är det premiär för julölen i Danmark vilket innebär att alla krogar har provsmakning. Tjejerna satsar av logiska skäl på Chaca på Studiestræde som har julöls-utprovning och dragsugna hänger gärna på Boiz där brittiska Lizzy Drip uppträder denna helg.

STOCKHOLM
Fredag kväll är det Salvationfest i Stockholm. Navid håller i partyt där londonklubben med hjälp av sin svenske Dj Mattias Dabo lär oss brittiska klubbtongångar. Dessutom spelar Edward af Sillén sin sköna schlagermusik och GoGo-grabbar hottar upp stämningen. Förfest blir det på Torget där man även kan köpa biljetter till nattkalaset.
Connection som är i startgroparna för att resa ut på Östersjön och besöka Tallinn, har i helgen som vanligt högt tempo i sin Gamla Stan-klubb. Fredag kväll spelar Warren Jon och på lördag kväll är det Emil Hellman som styr.
Söderklubben Intern har stor Halloweenfest fredag kväll. ”Ruggigt bra dansmusik” levereras av Dj Janna och bästa Halloween-klädsel premieras.
Fredag kväll är det även Halloweenfest på SideTrack på Wollmar Yxkullsgatan. Även här är det en fördel att klä ut sig då detta premieras.
På Lino är det kalas lördag kväll.
– Vi bojkottar det amerikanska och gör en med skräckblandad förtjusning strobbkväll. Alla kommer bli helt katatoniska när de går hem, berättar Bernhard för QX.se. JJ spelar i den blinkande klubben, Edward af Sillén i schlagerbaren och Anders på gården.
Läderklubben SLM har Dj K-Paxian spelandes i lördag kväll. Barkväll fredag.
Patricia kör Halloween-tema på söndag kväll! Stor kostymtävling utlovas.
Mums och mys såklart på barerna runt om i stan. Kolla vår guide för öppettider.

NO

KÖPING
I Östergötland där Norrköping och Linköping delar på ansvaret för lördagsfestandet är det nu Seaside i Norrköping som har kalaset – i Halloween-tecken. Stockholmsklubben Club Sappho för kvinnor som är över 30 år gör en avstickare till Norrköping denna helg. Lördag kväll festar man till DJade av Söderböönan. Nästa kalas utanför Stockholm blir den 18 november i Västerås,

LANDET RUNT
I Gävle har RFSL fest i sina lokaler lördag kväll med temat Black & White. Jerker Dahlman är på plats som Gäst bartender och dessutom signerar han sin nya bok. I Kil uppträder Drag-On-Line på Glada Killingen. Mna kan tro att ett och annat Halloween-inslag kommer att förekomma.
RFSL I Växjö har fest i sina lokaler på Östregårdsgatan lördag kväll. Även i Kristinastad är det fest på lördagen i RFSL-lokalen.

PS: Jo detta med Halloween och Alla Helgon… Halloween firas i den anglosaxiska världen den 31 oktober och har sina rötter i keltiska traditioner.
Alla helgons dag firas i den kristna världen till minne av de avlidna och för de mer katolskt lagda för att även fira sina helgon. Traditionellt är Alla helgons dag den 1 november. Sedan 1953 hamnar den dock i Sverige lördagen mellan den 31 oktober och 6 november. På senare tid har det i Sverige, där dessa två likartade högtider blandats ihop, allt oftare blivit Halloween-kalas när det egentligen är Alla helgons afton eller dag-kalas. En klassisk anglofiering alltså men i grunden samma ursprung i att när mörkret kommer uppmärksamma de döda med ljus och fest.

http://www.qx.se/guide

Källa: Läs mer om festerna på QX.se/guide

Publicerad: 2006-11-03 16:19:59