Melodifestivalen 2006

Likt stadsråden i Reinfeldts regering fortsätter även nästa års schlagerbidrag att minska i antal. I fredags rök Agnes Carlsson och låten ”More than a girl”. Nu diskas ”Alla kan bli stjärnor” med Sebastian Fronda. Låten plockas bort eftersom artisten inte vill framföra låten själv:
– Efter övervägning måste jag tyvärr lämna ett negativt besked om kommande Melodifestival. Jag känner att låten, timingen och planeringen krockar med det album som jag jobbar med i dag. Jag är oerhört hedrad över att juryn valde ut mig som en av de 28 bidragen och hade situationen sett annorlunda ut för mig hade jag mer än gärna ställt upp, säger upphovsmannen Sebastian Fronda i ett pressmeddelande från SVT idag.
”Alla kan bli stjärnor” är enligt SVT så starkt kopplat till artisten så en ersättare skulle inte kunna gå att fixas fram.
Vilken låt som ersätter ”Alla kan bli stjärnor” (även skriven av Michael Clauss och Thomas Thörnholm), är inte klart och kommer inom en snar framtid att offentliggöras.
Vi kan tänka oss att en hel armé av schlagerlåtskrivare och artister jublar och håller tummarna för att deras bidrag nu får ytterigare en chans att bli ett schlagerbidrag.
Och samtidigt kan vi inte låta bli att undra om det blir Reinfeldt eller Björkman som hinner först med att säga ”tredje gången gillt”…

Publicerad: 2006-10-16 15:56:06