Melodifestival 2006

På förmiddagen idag kom ett pressmeddelande från SVT: ”Sveriges Television och Martin Österdahl, projektledare och tävlingsansvarig för Melodifestivalen 2007 har beslutat att diskvalificera Melodifestivalbidraget ”More Than A Girl”, skrivet av Ulf Lindström, Agnes Carlsson och Johan Ekhé.
Genom att en av bidragets upphovsmän, Agnes Carlsson, i media berättat om sin delaktighet i upphovet till ”More Than A Girl” och dessutom sagt bidragets titel, måste det tolkas som att bidragets anonymitet har röjts. Det kan alltså inte garanteras att juryn inte haft vetskap om bidragets upphov under sitt arbete”.

Så, det blev alltså ännu ett schlagerår med diskning. Förra året rök ”So Good” med Stephen Simmonds och ersattes av Hannah Graaf-låten ”Naughty boy”. Och 2003 diskades Carolas ”När löven faller” som ersattes av Fernando Britos ”No me dudes en llamarme”.

Vilket bidrag som ska ersätta ”More than a girl” är inte bestämt och kommer enligt Martin Österdal förhoppningsvis att offentliggöras så snart som möjligt.

Publicerad: 2006-10-13 11:49:47