Anmälan mot tjejfest

Tjejfestarrangörer runt om i landet oroar sig efter den debatt som blossat upp i samband med diskrimineringsanmälningen mot Connection/Mouseclub.

I Malmö funderar Anna-Malin Blomqvist på vad detta innebär för RFSL:s tjejfester:

Jag oroar mig för hur det ska bli om vi måste släppa in de män som brukar står utanför dörren och skrika att de vill komma in och kolla på brudar. De är fulla och hotfulla.

Vad kommer det innebära för tjejfesterna om Connection-ärendet bedöms som olaga diskriminering?
Vi kommer bli tvingade att ha öppna fester, där man måste släppa in alla, och då kommer det att komma heterosexuella män som vill titta på lesbiska tjejer.

Varför behöver tjejer egna fester?
För att det finns så många klubbar där killar är överrepresenterade. Blandade klubbar drar mer killar, och de artister och Dj:s som hyrs in anpassas efter dem.
Det är synd att tjejer inte ska få ha sina egna klubbar. Tjejfester ger en känsla av trygghet, där behöver man inte ständigt vara på sin vakt. På andra ställen kan tjejer bli väldigt utsatta.

Hur har de killar som velat komma in på era tjejfester reagerat?
Antingen har de vänligt accepterat, eller så har de stått utanför och skrikit. Hittills har ingen tvingat sig in eller ringt polisen.

Era tjejfester är medlemsfester. Hur fungerar det?
Man måste vara medlem i RFSL för att komma in och varje medlem får ta med en vän som inte är medlem. Alla som definierar sig som kvinnor får komma in.

Men RFSL har ju både tjejer och killar som medlemmar? Då är det ju ingen medlemsklubb för tjejer?
Nej precis, och om man nu inte får stoppa män i dörren så kommer det bli ett problem som jag inte vet hur vi ska lösa.
Kommer de fram till att det är så lagen ska efterföljas så måste vi släppa in män också. Om det finns något sätt att komma runt detta så vill vi ha självklart ha tjejfester i fortsättningen. Jag vill absolut inte ha in de män som står och skriker utanför! Vi har nästa tjejfest inplanerad i november, så jag får hålla tummarna!

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4699

Källa: Tidigare artikel

Publicerad: 2006-10-05 20:24:38