Pride 2006

Fram till den 1 oktober pågår Regnbågsfestivalen i Malmö. En festival som hålls med ”ledorden” mångfald, kärlek, respekt och förståelse. Det är 12 gången Malmö har en Regnbågsfestival och i år ser den ut att vara bredare än någonsin.
Nu i helgen håller RFSL en Bikonferens och lördag kväll är det tjejfest på Indigo medan Wonk samarbetar med Salvation och ordnar fest i brittisk anda. På SLM som under veckan har extraöppet flera dagar, är det tema Läder och MC.
Missa inte Regnbågsteater med Peterson Toscano där han i sex olika roller tar oss med på en tur i ”Homo No Mo Halfway House”. I morgon söndag är det Regnbågsutställningen som dominerar aktiviteterna. GayMC-gänget Black Ganders ålker ut i det vackra sommarvädret och på kvällen blir det Jeopardy-pub på Indigo.
Så fortsätter veckan med en ny dragklubb som öppnar måndag, Indigos och Edith Crepps stora Drag Non Stop kalas hålls på onsdag och lesbiska S/M-klubben S/Mash har fest på torsdag.
Lördag den 30 september blir det så Regnbågsparad från Indigo genom Malmö till Stortorget där tal hålls. På kvällen står Wonk för arrangemanget bakom ”Den stora regnbågsfesten” där Kikki Danielsson är största dragplåstret och DJs från såväl Malmö, Stockholm som London spelar. Innan festen kan man njuta göteborgska kören Hellmans Drengar som även uppträder på den 1 oktober på Regnbågsmässan.
Queerklubben TomBoy gör på fredagskvällen en stor fest med live popmusik och drag kings.
Antalet föredrag och seminarier verkar i år vara fler än någonsin, bland annat flera kring militärer, två inseminationsskolor, diskussioner om arbetsplats och presentation av rapport kring HBT-personer med etnisk minoritetsbakgrund.
På QX.se/guide hittar du alla programpunkter, liksom via länken nedan.

http://www.rfsl.se/malmo/?p=3138

Källa: Läs om regnbågsfestivalen

Publicerad: 2006-09-23 13:22:46