Pride 2006

Nej nej, Pridesäsongen är inte över! Kvar i Norden är just nu smygstartade Stavanger på Skeivå och i helgen startar Homouka i Trondheim. Sedan är det dags för Regnbågsfestivalen i Malmö och däremellan är det stor läderfest i Oslo när Europeiska läderbögorganisationen ECMCs årsmöte hålls nästa helg.
I lördags var det vorspeilhelg i Stavanger med bland annat ett söndagscafé och ikväll tisdag är det debattafton på Clarion hotel. Temat är homo och idrott och bland debattdeltagarna finns fotbollspelarna Erik Thorstvedt och Ingrid Sternhoff, volleybollspelaren Atle Sviland, handbollspelaren Kristian Stakset Gundersen liksom sportjournalisten Henriette Johannessen och LLHs Karine Dybvik.
Den officiella öppningen av Skeivå sker på torsdag då LHBT- (som HBT sägs i Norge, alltså lesbisk finns med i bokstavskombinationen) organisationen LLHs förbundsordförande Jon Reidar Øyan talar tillsammans med bland andra Stavangers borgmästare Leif Johan Sevland från Høyre och ”gatuprästen” Tengesdal.
Homofryd och Homofob-priserna för 2006 delas ut. och så blir det filmvisning med Skeiv Ungdom och Barkväll.
På fredag blir det seminarier och ungdomskonsert liksom Skeivå Varietè, fetischträff, drag med Stay Ups och så en schlagerfest natten ut.
På lördag byggs en PridePark upp och en rebusjakt arrangeras i centrala Stavanger. Volleyboll, debatt om Skeiv Teori (Queer teori) hålls och på natten blir det huvudfest på Sjøhusene.
Söndagen arrangerar Åpen kirkegruppe en lugnare aktivitet.

På lördag startar även Homouka i Trondheim med en galamiddag på Café Magasinets. Även i Trondheim hålls det sedan under veckan debatter, ungdomsfest, filmvisning och mot nästkommande helg blir det på fredagen en kvinno- respektive en killfest. I Trondheim arrangeras en parad på lördagen och en stor avslutningsfest på gayklubben Metro. En solidaritetsgudstjänst avslutar Trondhems Homouka.

Homouka

Från Stockholm flyger du till Stavanger via Oslo. Från Göteborg finns direktflyg med Welcome Air
Till Trondheim finns direktflyg från Arlanda med Widerøe. Från Göteborg flyger du via Oslo, Från Kastrup finns direktflyg till såväl Trondheim med Widerøe som Stavanger med SAS.

http://www.skeiva.com/

Källa: Stavanger på Skievå

Publicerad: 2006-09-05 17:38:39