TV

Varannan person av de 20 tävlande blir alltså miljonär och varje vecka hålls en veckofinal där någon lämnar serien en miljon rikare. Oddsen blir med andra ord allt sämre ju längre serien fortgår och det gäller att åka hem så tidigt som möjligt. Pontus Gårdinger håller i trådarna i serien som utspelar sig i ett sommarhett Barcelona och det är stor premiär i kväll i Kanal 5.
Två av seriens deltagare är homosexuella Danieloch bisexuella Daniel Vi träffade dom inför seriestarten:

Daniel Eklund, 21 år, kommer från Fjärdhundra utanför Enköping och är timanställd på regementet i Enköping. Resan ner till inspelningarna Barcelona är hans första tripp utomlands (förutom en familjeresa till Danmark när han var liten) och han är seriens bikille:
– Det framkommer redan innan alla deltagare samlats i kvällens program att jag är bi, och jag tvekade aldrig om att berätta det. Jag antog snarare att det kunde vara en fördel att vara så öppen som möjligt och kunna glida mellan både killgruppen och tjejerna.
Varför är du med i ”Miljonärerna”?
– Det är ett koncept som kändes mer spännande än de dokusåpor som visats tidigare. Jag kom faktiskt långt även i uttagningen i ”Big Brother” men räckte inte ända fram. Daniel är singel och har aldrig haft förhållanden eller sex, varken med killar eller tjejer:
– I Fjärdhundra är det i princip omöjligt att dejta och det innebär att jag hänger på Qruiser en del. Men jag har varit kass på dejtande eftersom jag alltid haft dåligt självförtroende när det gäller mitt utseende. Jag har inte haft modet att ta för mig. Jag skulle lätt kunna få sex om jag verkligen ville, men jag vill att min debut ska vara med en person som jag verkligen gillar och som jag ser en framtid med. Daniel berättade att han var bisexuell när han var sjutton men hade funderingar redan som fjortonåring. Hans syster avslöjade honom som bi då hennes kompis hittade Daniels sida på Qruiser. Systern ringde Daniel och frågade om han var bi och han sa ja och började därefter berätta för kompisarna och familjen:
– Alla tog det rätt bra, och min brorsa lovade att skydda mig om någon var dum mot mig.
Daniel tror att hans medverkan i ”Miljonärerna” kan öppna dörrar för nya kontakter och att han kanske hittar någon att dejta.
Är det grabbar eller tjejer som gäller just nu?
– Jag kollar mer efter grabbar nu och tycker att dom är mer attraktiva än tjejer, men sånt går i perioder.
Killarna i serien tycker han är snygga men huruvida det blev nån flirt för honom säger han inte nåt om:
– Det får ni se i serien i så fall….
Daniel heter ”ekan” på Qruiser


20 deltagare. Tio miljonärer.

Seriens andra Daniel heter Danikson i efternamn och kommer från Kramfors men bor idag i Örebro. Han är 32 år och kom ut för sjutton år sen och menar att han alltid vetat att han var bög men inte kunnat sätta ord på det. Han är lite nervös inför seriestarten eftersom han inte vet hur han kommer att porträtteras i serien:
– Jag har ju haft mina ”grejor” under inspelningarna så det finns saker som kan avspelglas både väldigt positivt och väldigt negativt. Men vi får se, det är skönt att det rullar igång nu i alla fall.
Daniel sökte till serien för att han behövde pengar och tyckte att konceptet lät kul. Att han är bög tror han absolut var bidragande till att han antogs:
-Men jag tänker aldrig på att jag är bög, jag är ju bara Daniel. Men jag har märkt att alla hänger upp sig på det, och blir lika förvånad varje gång någon tycker att det är konstigt, vad är det för århundrade vi lever i liksom?
Daniel hann inte ens berätta för dom andra att han var bög innan det kom upp. En av deltagarna frågade honom rakt ut och menade att det märktes när han pratade…
Är du singel?
– Ja, jag har varit inne i dimman ett tag och bara pluggat och så och bara skjutit det där på framtiden men det är klart att jag vill ha någon och inte bara köra one-night-stands, jag är trött på det.
Daniel har en sida på Qruiser men funderar på att ta bort den eftersom folk är så elaka och han tror inte att folk kommer att bli snällare genom hans medverkan i serien.
– Man vet ju inte hur folk uppfattar en och folk kan vara väldigt elaka om dom inte gillar hur man är och vad man säger….
Du uppger att en av anledningarna till att du vill åt en miljon är att du vill förlänga benen….?
– Ja, det var en av tankarna från början men det drunknade i programmet och det skulle jag i alla fall inte ha gjort. Det var bara en bra grej att säga för att få sympatier (skrattar). Det är ju mycket rävspel och så.
Fanns det något romansmaterial i programmet?
– Ja, det lär ni se om ni följer serien, och det är rätt komiskt det där…
Vem var snyggast av killarna?
– Det var Martin.

”Miljonärerna”, måndag-torsdag 19.00 & veckofinal söndagar 21.00, Kanal5

Publicerad: 2006-09-04 11:46:32