QX september:

Niklas Andersson berättar:
”Jag var livrädd att det skulle stå i tidningarna att jag var bög”

Han har varit med i Melodifestivalen, spelat de största musikalerna i Sverige och Londons West End, samt varit med i Allsången och Så ska det låta. Ändå är Niklas Andersson killen vars stora genombrott vi väntar på. Är det dags med rollen som ledarkatten Munkustrap i musikalen Cats? Vi tror det.
Dessutom berättar Niklas för första gången offentligt om att han är homosexuell.
– Jag har alltid stått för den jag är, men allting har sin tid och det har varit viktigt för mig. Det ska mogna för mig, och det ska mogna för min familj och mina vänner.

Flera sidor av Ingela Olsson
En lesbisk feministisk teoretiker, en omöjlig människa som sålde sex och litterära texter till främlingar i New York. 1968 skrev hon det beryktade SCUM-manifestet. Året därpå sköt hon Andy Warhol. 20 år senare dog hon, ensam på ett smutsigt hotellrum i San Fransisco. Ingela Olsson ska göra Valerie Solanas.

Premiärer, invigningar och nyöppningar – så blir hösten!
QX har scannat av vad som händer i höst inom show, teater, musik, film, TV, dans och böcker. Vad ska man se? Vad ska man lyssna på? Vad har vi att se fram mot?

Svårt att välja – Så sa partiledarna i QX under 2006
Under hela året har QX intervjuat en partiledare från riksdagen i varje nummer. Först ut var Maud Olofsson i februarinumret, sex månader senare intervjuade vi Göran Persson. Däremellan kom i tur och ordning Maria Wetterstrand, Göran Hägglund, Lars Ohly, Lars Leijonborg och Fredrik Reinfeldt. Här har vi kortat ner intervjuerna så att du lättare ska se vad våra partiledare tycker i olika HBT-frågor.

Veronika träffade kärleken i Thailand – och blev kvar
Har du känt dig trött på vardagslunket någon gång? Kanske har du fantiserat om att flytta till varmare breddgrader och starta ett nytt liv? För Veronika blev drömmen verklighet. Veronika Strindberg träffade sin flickvän Ahrichanin ”Arty” Wongdeis för tre år sedan när hon var på semester i Thailand. Idag är de förlovade och driver en restaurang tillsammans på ön Koh Chang.

Miss Gay Sweden
För Romina Eserberg Benchimol blev Miss Gay-festen 2006 den perfekta dagen. Hon vann tävlingen, hennes stolta mamma grät glädjetårar och efter midnatt fyllde Romina 24 år.

Mr Gay Sweden
Sveriges nye Mr Gay heter Henrik Lindholm och är bögsveriges nye favorit. Vår nye Mr Gay är en 19-åring med författardrömmar som bor i Helsingborg.

Stor intervju med Marit Bergman
Ny platta, ny röd hårfärg och nya turnéplaner. Hyllade Marit Bergman är tillbaka och vi har snackat med henne om nya plattan, att vara Darin-fan, hur hon hjälpt flator att komma ut och huruvida bröstblottande kan hjälpa karriären.

Dessutom:
Vilka tog guld i Outgames? Vi har träffat dem. Mats Strandberg berättar om en sann saga om sex, svek och sjukdom. Vi har sett filmer som C.R.A.Z.Y., New York waiting och Säg att du älskar mig, vi har lyssnat på nya skivor från Pernilla Wahlgren, Christina Aguilera, Daniel Lindström och Scissor Sisters. Och så har vi läst två bra böcker av Hanna Wallsten och Jan Guillou.

Publicerad: 2006-08-30 00:00:00