Pride 2006

I slutet av september är det dags för drugornas egen tävling, ”Dragqueen of the year”. I år tv-sänds den som en stor gala i TV400 och programledare är Martin ”Miss Inga” Johansson. Han kommer redan under Stockholm Prides WigStockholm finnas tillgänglig för intresseanmälan för de som är sugna på att bli landets druga nummer ett. Kom till Pridepark och visa vad du går för med andra ord. Martin berättade allt om drugplanerna för oss.

Vilka deltar i castingarbetet?
– Det är jag själv och min producent Helena Forsell och till viss del kanalchefen Johan Kleberg som castar, och så finns givetvis Leo Berglund med på ett hörn och tipsar. Det var min idé att vi skulle göra tv-gala av ”Dragqueen of the year” och på TV400 nappade de direkt och nu blir den en klassig tv-gala med artister, kändisjury och en snyggt proffsig inramning.

Hur går castingen till?
– Först och främst kan man kontakta mig via mejl [email protected] för en anmälan och skicka då med telefonnummer så jag kan kontakta den sökande. Sen kommer det att vara möjligt att söka upp oss under Wigstockholm under Stockholm Pride. Vi vill ha en spridning i åldrar, erfarenhet och stilar så det är bara att söka, hur mycket eller hur lite du än har drugat tidigare.

Har ni några andra kriterier?
– Nej, förutom att man ska vara man och inte har planer på att byta kön. Det måste vara en kille som brukar uppträda i kvinnokläder och alltså inte vill bli kvinna på heltid.

Kan man vara helt okänd?
– Ja, det är bara kul om man inte synts till tidigare eftersom vi gärna vill få fram nya talanger. Men det är som sagt lika intressant om man är etablerad, vi är ute efter en tv-mässigt bra mix av drugor. Och satsa på riktigt bra och spektakulära kläder, det är mitt tips. Eftersom det ska synas i TV är det viktigt med ett estetiskt tilltalande klädval.

Vad ska en bra druga besitta för kvaliteter?
– Kaxigt rolig och trevlig är viktiga egenskaper. Sen bör man ju vara intressant att se på scenen. Jag älskar Diamond Dogs eftersom de är så roliga och snygga scenmässigt. En annan favorit är Krizz DeLight som är en underbar mingeldruga.

Hur kommer tävlingen gå till i teve?
– De tävlande att få en och en halv minut på sig att göra sina egna nummer som kommer att bedömas av kändisjuryn. Sedan kommer delar av Sveriges artistelit att uppträda med drugorna innan en vinnare utses. Galan tv-sänds ett par dagar efter att den arrangerats och innan galan kommer vi att få se små inför-snuttar i TV400 och på tv4.se där man får möta drugorna. På tv4.se kan tv-publiken rösta fram sin egen drugvinnare som får ett väldigt fint specialpris.

Och vad kan du berätta om festen, artisterna och juryn?
– Åh, det mesta är än så länge hemligt. Jurynamn som är klara är bland andra Frank Andersson, Magdalena Graaf och Olle Palmlöf. Men jag lovar att det kommer att stå på QX.se så snart vi är redo att gå ut med mer. Det blir garanterat en stor kändis/gayfest som kommer att bli grymt kul så missa inte!


Martin Johansson

Dragqueen of the Year 2006 anordnas i Stockholm på Street den 29 september. anmäl er till Martin via mail eller kom till Pridepark på fredag under WigStockholm.

Publicerad: 2006-08-02 10:00:00