Pride 2006

I år kommer Pride att lägga fokus på SEX. I Pride House blir det sexföreläsningar hela veckan och till Pride Park kommer sexbutiken Smitten Kitten.
Smitten Kitten kommer från Minneapolis och marknadsför sig som ”A Truly Feminist Sexy Toy Store”. Ägarna är kvinnor och de har specialiserat sig på handgjorda silikondildos, BDSM-prylar i världsklass och strap-ons i både lyxigt läder och veganvänligt material.
– Vi har gett dem som förslag att ta med saker till parken som inte finns här hemma. Till exempel feeldoes, harness, silikonprodukter och slicklappar, säger Ingeborg Nylund.


Ingeborg Nylund är verksamhetsledare på Pride House. Till vardags skriver hon en magisteruppsats om strap-on sex.

Vad är feeldoes?
– Det är en dildo som har två ändar, en som man sätter på med och en annan som den som sätter på har inuti sig och håller fast dildon med. Det är alltså inte en traditionell dubbeldildo utan den fungerar alltså som en strap-on, fast utan harness.

Kommer det att erbjudas någon mer djupgående information om hur man ska använda leksakerna?
– Förutom introduktionen i parken kommer Smitten Kitten att hålla en föreläsning om The Art of Strap-On Sex på Pride House.

Varför säljs inte de här leksakerna i Sverige?
– Jag kan tänka mig att butikerna tror att det inte finns någon marknad. Kanske tror de att det bara är en liten krets flator som använder strap-ons, och att de kan fixa sina harness på någon läderverkstad.

Är det inte bara flator som använder strap-ons?
– Nej, absolut inte. De används även av hetero- och bisexuella. Det finns även strap-ons för män.

Till vardags studerar du genusvetenskap på Stockholms universitet och skriver en magisteruppsats om strap-on sex. Kan du berätta lite om den?
– Jag har intervjuat kvinnor som sätter på, oavsett vad deras partner har för kön. Jag har bland annat frågat dem om hur de upplever sina kroppar i relation till dildon och om de upplever en skiftning i sin könsidentitet när de använder en strap-on.

Föreläsning ”The Art of Strap-On Sex” fre 4 aug kl 12:00-13:50 på Pride House i sal D211.

Smitten Kittens sexleksaksintroduktion fre 4 aug kl 15:00 i Pride Park.

http://www.stockholmpride.org/nyheter/156

Publicerad: 2006-07-28 23:30:00