Pridevardag
Hur mycket Pride har kända heterosar i sin vardag? Känner de några homosar? Har de alltid varit säkra på sin läggning? Tobias Hysén, Lisa Miskovsky och Emma Andersson ger oss svaren.

Vem ska bli Mr Gay Sweden 2006?
Årets stora skönhetstävling står för dörren, det är snart dags för Mr Gay Sweden. Vem är Sveriges snyggaste och bästa bög? Vem av dessa nio kandidater ska få ta över titeln efter fjolårsvinnaren Erik Berge? I QX hittar du de 9 kandidaterna.

Klubbarna på Qruiser
I skrivande stund finns det 25 246 klubbar på Qruiser. QX Magda Gad har träffat fyra av dem.

Tvillingar – och gay!
Dan och Henry är tvillingar. Dessutom är båda gay. QX blev nyfikna och bad om en dejt. Faller de för samma killar? Vem kom ut först? Och har de varit tillsammans med samma kille..?

Från straight man till stolt flata.
Mian Lodalen har träffat Erica Zander.
– Jag gick från att vara en väldig heterosexuell man som borde ha varit kvinna till att vara en homosexuell kvinna i fel kropp. Våren 1997 hade jag ingen lust att springa längre. Jag var i Paris och där råkade jag hitta en gaybokhandel. När jag bläddrade i en lesbisk tidning kände jag: det är ju flata jag är. Det slog mig så snabbt att jag blev illamående och höll på att svimma

Göran Persson
Statsminister Göran Persson är sist ut i QX serie partiledarintervjuer inför valet. Det är faktiskt första gången han blir intervjuad i QX, trots att han suttit på sin post i drygt tio år och QX funnits i snart elva.

Welcome to the Gayborhood
Allt började på midsommarafton för fyra år sedan. Det var på dansbanan som flera par upptäckte att de inte var ensamma om att vara gay i koloniområdet. Samma kväll bestämde de sig för att ordna en gemensam fest, och sedan dess har de umgåtts.

Äppelkäck?
Lill-Babs. Smaka på namnet. Finns det något mer folkligt förankrat och ursvenskt artistiskt? Snart uppträder hon på Pride för första gången och för oss berättar hon om hur det var att bli mamma som 16-åring, det elaka skvallret, Klas-Göran-hatet och varför Christer Lindarw ska flå henne.

Linda är bäst i världen
Hur många världsmästare känner du? Inte så många va? Vi känner en. Hon heter Linda Jansson.

I väntan på en succé
Lagom till Pride kommer Mats Strandbergs debutroman ut. En bok som utspelar sig i Stockholms gayvärld.

Plus:
Krönikor av Mats Strandberg och Mian Lodalen, Filmrecensioner av Nya Superman-filmen och Jennifer Anistons The Breakup, recensioner av skivor från Paris Hilton, Jonas Gardell och Shayne Ward, nya böcker av Birgitta Stenberg och Mats Strandberg. Vi har träffat Mark och Edward och pratat schlagerkvällen på Pride, Mött Daniel som står bakom klubben Slick, varit i San Francisco. Festerna på Pride. Med mera, mer mera.

QX augusti går att ladda ner här på qx.se senare ikväll.

Publicerad: 2006-07-26 11:51:37