Homohat

Högsta domstolen meddelade idag att de fyra män som delat ut flygblad med ett homofientligt budskap vid en skola i Söderhamn, skall fällas för hets mot folkgrupp.
Männen fälldes i tingsrätten men friades av hovrätten med hänvisning till högsta domstolens friande av pingstpastor Åke Green.
En 25-åring som i tingsrätten fick två månaders fängelse döms nu till villkorlig dom och 100 dagsböter. Ytterligare en 25-årig som fick samma straff i tingsrätten får även han sänkt till villkorlig dom och dagsböter. En 19-åring döms till skyddstillsyn och en 21-åring får villkorlig dom och dagsböter. Samma straff han tilldömdes i tingsrätten.
RFSLs vice ordförande Anna-Karin Skantz välkomnar domslutet men uttrycker även oro.
– Vi ser nu att homosexuella inte är lika inför lagen. Beroende på vem som hetsar dömer svenska rättsystemet olika, kommenterar hon dagens dom i Högsta Domstolen.
– Vi är nöjda med dagens fällande dom men ser samtidigt bekymrat på hur godtyckligt lagen tolkas. Kyrkorummet är fortfarande en frizon för hets medan det i övrigt är förbjudet, fortsätter Anna-Karin Skantz.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4409

Källa: Se tidigare artikel

Publicerad: 2006-07-06 19:53:05