Partyhelg

BORÅS
Sedan i onsdags har RFSL i Borås firat att man funnits i 35 år. Dessutom firar man att kommunen Borås toppat listan över bästa HBT-kommuner i RFSLs kommunundersökning tidigare i år. I onsdags var det tårtkalas och i går torsdag grillades lokalpolitikerna.
Ikväll har klubben öppet med ett nostalgi-.party. Musik från 1971 och fram till idag utlovas: ”Vad dansade vi till på Hestrastugan, Albanoliden, Skaraborgsvägen och Magasinsgatan?”, frågar festarrangörerna och utlovar dessutom drinkar från de olika tidsepokerna.
På lördag kväll blir det jubileumsfest med örebrodrugorna Fashion Pack på scen. Redan från 19.00 ordnas en jubileumsbuffé, dock endast för de som bokat i förväg. Klockan nio öppnar klubben för alla och det blir förutom dragshowen även två dansgolv och schlagerdisco i champagnebaren. På nattkröken utlovas en ”överraskningsshow” som avslutning av jubileumsveckan.

GÖTEBORG
I Borås grannstad blir det sommardisco på Castro. Haket har öppet från 17.00 och det är fri entré innan 22.00. På Gretas är det öppet som vanligt såväl fredag som lördag. Läderklubben SLM har öppet med fest i RFSL-lokalerna.

MALMÖ
Ikväll har transklubben Switch fest på Indigo. I morgon håller klubben stängt. Tomboy har party på Bondoni/The Watt med folkrockgruppen Skilla på scen. Djs för kvällen är Erica och Bene. Fri entré är det till Tomboys fester. Förutom Skillys står även bandet Beat Up Betty.på scen.
På lördag kväll har Wonk DeeJay Jonny och Magnus bakom skivspelarna och Wonk själv sköter karaokebaren.
På SLM är det bar ikväll fredag och i morgon är det temafest gummi och läder och entrén är då öppen endast mellan 22-23..

KARLSTAD
I Karlstad har Club Zarah gayfest på lördag kväll. Man håller till i K6-lokaler på Kungsgatan 6.

STOCKHOLM
Fredag kväll öppnar Bar XL Brasil på Riddarkällaren. Klubben är mixad och till för alla som gillar att dansa till latinska rytmer. Och när Diamond Dogs klubb öppnar sommarpermanent på onsdag så har Lino-gänget fester onsdag till söndag varje vecka.
På Linos lördagskväll spelar JJ i baren, Edward på schlagergolvet och Katy på gården. Och på söndag är det Hangover-klubb på Riddarholmen.
På grannklubben (nästan) Connection är det Christer Broman som spelar ikväll fredag och Emil Hellman på lördag kväll. Missa inte Connections utebarer nu när sommaren äntligen fått tag i Stockholm.
På Roxy kan man se Fotbolls-VMs alla matcher där Sverige är inblandade. Boka bord i tid om ni vill titta tillsammans med Söders queeriga fotbollsfans. Annars går det utmärkt att njuta av sommarvärmen på uteserveringen. Räkna med att såväl Mandus, Göken och Mälarpaviljongen kommer ha fullsmockat på uteplatserna. Torget har få platser utomhus men öppnar fönstren när det blir som varmast. På lyxigt gaysatsande Leijonbaren, även den i Gamla Stan, finns inte bara ett brett utbud av champagne utan även en skön uteterrass med fontän!
Klubben Bunker har på lördag kväll sista festen innan sommaruppehållet. Temat är som tidigare att strippandet är en livsstil. Nu kanske det kan bli verklighet när värmen tillåter mer lätt klädstil. Dj är KrazyKrizz med vänner.
Och med värmen kan man räkna med att klubben Intern på Bysis kommer ha fullt på gården ikväll fredag. För att inte tala om Patricias utedäck på söndag.
Tidiga kvällar samlas SideTracks gäster på uteserveringen på Wollmar Yxkullsgatan för att frampå kvällen smita ner i källaren. Och därefter tar en och annan några steg till SLMs källare för fortsatt festande. Lördag kväll är det Terje som spelar.
På söndag öppnar även Strandbryggan på Strandvägen vid Djurgårdsbron. Tjejerna bakom Spisa hos Helena och Göken har tagit över såväl krog som båtuthyrning. Mixat är det, men när Djurgårdsterrassen nu inte längre drivs gay så är detta en bra alternativt mål för söndagspromenaden.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2006-06-09 13:19:03