Festhelg

Sommaren etablerar och det märks bäst av att uteserveringarna nu står utplacerade. Även om regnet hitar och det blir en kallare helg än vad vi vant oss vid så kommer säkert just uteplatserna vara upptagna även nu i helgen.

MALMÖ
Wonk slår till igen på lördag. Denna gång med Anna Book och Jonas Hedqvist som artister. Deejay Jonny står för musiken liksom Wonk och Belinda har karaokebar.
Ikväll fredag är det TomBoy med lite rockigare tongångar. På scen står Summer Kitten med akustiska gitarrer och angelägna texter och popsoundiga Lashing Patsy och Dj’s är My och Maja. Platsen är Bodoni/The Watt.
GayLounge är skönt begrepp och det levereras idag fredag på Zam Bar och Biztro av Gudrun Hauksdottir liksom på La Couronne under namnet Lounge la Bouchée.
Ikväll har transklubben Switch tvåårsjubileum. Snacks, buffé och skumpa för 75 kronor! Öppet mellan 19.30 till 22.30. Platsen är Club Indigo- På lördag kväll är det klubben Vogon variety som sköter festandet.
SLM har stor helg med Kink Link-samarbete med broderklubben i Köpenhamn. Ikväll fredag står just Köpenhamn värd med KinkLink-fest på Studiestræde och i morgon är det KinkLink fest på Ystadsgatan i Malmö. På lördagskvällen väljs också Macho Man Öresund!

STOCKHOLM
Klubb Intern, som verksamheten på Bysis (f.d. Häcktet, f.d. Gay Klubb Bysis och f.d. Reclaim Häcktet) numera heter är det klubbkväll med dans på fredagar och bar på onsdagar. Bysis enorma fördel med en stor uteservering gör att sommaren naturligtvis är tiden då klubben kan locka tillbaks gäster. Återupplev stämningen ikväll! På onsdag, då det är IDAHO-dagen (internationella dagen mot homofobi) hålls en IDAHO-aktivitet på Klubb Intern. Missa inte det!
Nästgård ligger baren Side Track som också har en bra trottoarservering sommartid – uppblandad med baren Half Way Inns södergäster. Sedan 1 maj råder sommartid på SideTrack vilket innebär att man stängt sina tisdagar och kommer att hålla öppet från 20.00 onsdag-lördag.
I krokarna ligger även lokalen H62 där Bunker haft fester under våren. Ikväll fredag blir det en acid-fest (musik alltså!) på ”allmän begäran”. I lördags hölls en mixad fetischfest i protest mot tillståndsenhetens klåfingrighet. Nu är det musiken som står i fokus. Fredag kväll på Bunker är det Kåta Karina, Marcus och Jean som spelar.
Håller vi oss kvar på Söder så har Roxy bästa nusiken fredagar och lördagar. Trångt mingel av Nytorgsflator och även bögar liksom grannar i största allmänhet gungande till relaxad house i högtalarna.
Mandus i Gamla Stan har naturligtvis satt ut sina bord och baren är fortsatt en av de skönaste i de historiska kvarteren. Väl i Gamla Stan är det klokt att slinka in på Torget och förfesta innan fredagens Connection med Dj Inca och dess lördags Dj Emil eller lördagens klubb Lino där det nu i helgen är Peter Eggers som spelar på housegolvet, Edward af Sillén uppdaterar oss på schalgertoner inför Aten och Katy spelar på utegården.
Nu när tillståndsenhetens politiske boss, vänsterpartisten Jackie Nylander på QX.se lovat att det är helt OK att dansa med bar överkropp så kan man återigen slå klackarna i taket på Patricia vars gaykväll på söndagar fortfarande kallas ”klubbkväll”. Vad det än offentligt kallas så är deras stora fördel sommartid båtens däck.
På Kungsholmen är det självklart Göken med ny bardel som måste besökas. Grannkrogen Chakula är gaysnäll såklart och gemensamt blir de tvås uteserveringar helt oslagbara. Och bara något kvarter ner mot vattnet kan man spendera sköna dagar på Arto och Anders fantastiska Mälarpaviljongen med utsikt över Mälarens vatten och den nu livliga båttrafiken.

GÖTEBORG
I helgen är det Gretas som gäller i Göteborg. Då det inte är jämn vecka är det ingen Tranzmission-show denna helg, men väl fest! Varken GS2H, Zappho, Queer eller Castro har fester på gång så alternativet till Gretas är Gossip där det är fest varje kväll i veckan!
SLM har tung fest på temat FF och det är öppet för medlemmar i föreningen. Backyard har fest andra fredagen i månaden på Haket, viket innebär att partyt är igång ikväll den 12 maj.

http://www.qx.se/guide

Källa: Hela guiden

Publicerad: 2006-05-12 17:20:13