– Teatervärlden är inte särskilt öppen och lesbiska karaktärer tonas ofta ned. Så i det avseendet är det en banbrytande föreställning.
Den 7 maj kliver hon upp på Södra teatern i ett samarbete med Dramatiska Institutets avgångselever.
Berätta om föreställningen.
– Det är en humorföreställning, en stand-up monolog, där jag iklär mig olika roller och berättar anekdoter från mitt eget och mina vänners liv. Jag pratar om hur det är att vara lesbisk och singel och leta efter någon att älska – sådant som alla kan känna igen sig i – men utan hela komma-ut ångesten. Om jag har ångest över något är det möjligtvis min bakfylla (skrattar). Med mig på scenen har jag Johnny Lindqvist, musiker och sidekick. Gertrud Larsson, som också är lesbisk, står för regin.
Vem är det som ger ”gay people a bad name”?
– Det är jag! Jag såg ett avsnitt av Rikki Lake som hade just den rubriken. Det handlade om straight-acting bögar som tyckte att fjollorna förstörde för dem. Inom gayvärlden finns det mycket normer om hur man bör vara, och delvis handlar föreställningen om hur jag bryter mot dem och gör bort mig.
Vad har du gjort tidigare?
– Jag har gjort mycket teater och show tidigare, bland annat gör jag regi för dragkinggruppen Lion Kings. Det här blir min första enmansgrej.
Vem hoppas du kommer och ser föreställningen?
– Förhoppningsvis en blandad publik; många bögar och flator, heteron och transpersoner. Jag hade en provföreställning förra veckan och det gick riktigt bra. Publiken verkade ha roligt och mest skrattade tre heterokillar.

”You give gay people a bad name” är en del av Dramatiska Institutets slutproduktioner. Föreställningen visas på studio 4, Dramatiska Institutet, den 28 och 29 april samt den 3 och 4 maj, klockan 19.00. Den 7 maj klockan 19.00 visas föreställningen på Kägelbanan, Södra teatern, Stockholm.

Publicerad: 2006-04-28 12:44:17