Debatt

Den senaste tiden har Stockholms motsvarigheter till Teherans sedlighetspolis slagit till. Först var det Patricia vid Slussen som fick varningar av sedlighetspolisen. Det var ju bartenders med bar överkropp som serverade gästerna på söndagarna – klart olämpligt, usch – så får det inte gå till i Sverige menar Stockholms tillståndsmyndighet!

Sedan förbjöds Calvin Klein-bilderna på Fredrik Ljungberg för att de var sexistiska – var då någonstans? Och vem bedömer det? Ja, i Iran har de en sedlighetspolis. I Stockholm har vi vänsterpolitiker som ser sig som smakdomare med rätt att döma vad som är lämpligt eller inte!

Som sagt, i vår huvudstad är vi begåvade med politiker från (s), (v) och (mp) som bestämmer vad som kan visas eller inte och hur personal och gäster skall vara klädda för att kunna servera eller dricka alkohol.
Miljöpartiet har också drivit igenom att annonser som skall upp i Stockholm skall förhandsgranskas så att inte sexistiska annonser visas.
Var skall det sluta?

När vänsterpartierna tog över i Stadshuset 2002 fanns det farhågor för att det skulle innebära en våt filt över Stockholms nöjesliv. Det blev värre än man kunde befara. Den senaste tidens händelser är bara kulmen av ett fyraårigt trakasserande av Stockholms nöjesliv och av stockholmarna. I stället för att lösa Stockholms riktiga problem är det kanske roligare att vara moralens väktare, Annika och co? Det är dags för en majoritet i Stadshuset som bejakar människors rätt att ta ansvar, som arbetar för att minska utslagningen och segregationen, som satsar på skolan och på äldrevården i stället för att jaga lättklädda bartenders eller förbjuda ”osedliga” annonser, eller vad tycker du?

Anita Hillerström Vagli
Ordförande Öppna moderater

http://www.oppnamoderater.nu/

Källa: Öppna moderater

Publicerad: 2006-04-27 10:22:26