Vad gör heterograbbarna på qruiser?
Hur är det att vara heterokille på gaycommunityt Qruiser? Vad gör de där? Raggar bögarna på dem? Surfar de runt på bögarnas sidor? Vad tycker deras heterokompisar om att de har en sida på ett gaycommunity? Och hur hetero är de – egentligen? QX har träffat fyra av Qruisers heterograbbar.

The Dinah – världens största flatfest
Att bögar är duktiga på att fixa lyxiga och roliga fester vet alla. Vad inte alla vet är att det finns en etablerad gayfest för tjejer i USA som heter The Dinah. Följ med Suzanne och Emelie till Palm Springs och läs om Pussycat Dolls, L Word och hur amerikanska flickor festar.

Eurovision Song Contest 2006
QX har lyssnat på och bedömt de 37 låtar som tävlar mot Sverige och Carola i Eurovision Song Contest 2006.

Jerker Dalman är tillbaka
Jerker Dalman vann Expedition Robinson 1999 och blev månaderna efter utsedd till årets homo av QX läsare. Men efter det blev det tyst och det här är första gången han berättar om vad han gjort sedan dess, hur det var att var att bli utsedd till årets homo och om sin nya karriär som serietecknare.

Zeynos värld intar Maximteatern
Den kurdiska kvinnan Zeyno är trött på gubbväldet inom teatern. I föreställningen Zeynos värld tar hon själv över scenen – och från sin tvättstuga i Tensta bjuder hon publiken på dråplig humor och skarpa samhällsanalyser.
Nu tar Nisti Stêrks föreställning Zeynos Värld steget vidare till Maximteatern. QX har fångat henne under några kaotiska ögonblick.

När vi 2 blir 3
Två bögpar berättar om hur de fixar att ta in en tredje i sovrummet. Vi har mött Janne och Henrik, ett par som har trekant med andra grabbar då och då. Dessutom har vi träffat Peter, en kille som emellanåt ser till att krydda sitt och pojkvännens sexliv med en ”gästartist”…

QX träffar Lars Ohly
I vår artikelserie där vi möter en partiledare i varje nummer har nu turen kommit till Lars Ohly.
Vänsterpartiets ledare Lars Ohly är inte oväntat väldigt homovänlig. Det visar sig att hans allra närmsta vän är den i gaykretsar välkända profilen CG Hedén, och redan 1980 lärde Lars känna QX ansvarige utgivare Jon Voss. Det är ingen särskilt tacksam uppgift att göra en granskande intervju med en till synes så ”fin” människa. Men helt utan fördomar mot homosexuella kan väl Lars Ohly ändå inte vara?

Hong Kong Tur och Retur
Miljontals människor. Skyskrapor. Taxibilar överallt. Och hög luftfuktighet. New York? Nej, men det är lätt att tro det. Inte nog med att Hong Kong till viss del påminner om New York, staden kallar sig dessutom ”The city that never sleeps”.

Dessutom…
…har vi pratat med Kom Uts nya chefredaktör Marit Östberg, vi har ringt upp Moa som är ny programledare i P3 Homo och pratat med formgivaren Minna Wallin som i dagarna kommer ut med babyboken Baby Bird Universe. Vi recenserar filmer som Shooting dogs, Fire wall och Nio liv. Vi har lyssnat på skivor från Magnus Carlsson, Pet Shop Boys, k d lang och Anna Book.

Publicerad: 2006-04-26 10:32:09