Modeföretaget Calvin Klein har stött på patrull när de velat köpa annonsplats på en central fastighet i Stockholm för sin reklamkampanj för underkläder.
– Är det stadsbyggnadskontoret som ligger bakom att refusera vår annons är det skandalöst, kommenterar Hans Lindeblad på Calvin Klein i Stockholm till QX.se. Är det fastighetsägaren så är det naturligtvis ett val de har rätt att göra och det är i så fall beklagligt.
Till Expressen.se säger bygglovschefen Leif Sjögren att han inte känner till ärendet och inet kan svara på några frågor om varför Calvin Klein inte får annonsera.
Kampanjtiden var bokad och klar, uppger Hans Lindeblad men när Fastighetskontoret och fastighetsägaren fick de bilder som skulle visas för godkännande blev det blankt nej.
– Nu har man gett en efterhandskonstruktion som säger att vi levererat annaonsen i fel format, vilket absolut inte stämmer.
Bilderna visar Fredrik Ljungberg och fotomodellen Natalia Vodianova liggandes i en säng.
– Jag förstår helt diskussionen om sexistiska budskap i samhället men kan inte se våra vackra modebilder som sådana, säger Lundblad till QX.se.
Från politiskt håll kommer också reaktioner.
– Man tror ju inte att det är sant – är det här Sverige eller Saudiarabien? Är moralpolis och böter för kortkorta kjolar näst på tur? kommenterar Diana Wallhager från Liberala ungdomsförbundet Storstockholm.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=572102

Källa: Läs mer på Expressen.se

Publicerad: 2006-04-25 17:49:19