Diskriminering

Vid regeringssammanträdet idag antogs en ny diskrimineringsförordning. Syftet med förordningen är att ”minska diskrimineringen i samhället” och att öka viljan att följa diskrimineringslagarna.
De 30 statliga myndigheter som berörs skall ta med ett antidiskrimineringsvillkor vid upphandlingar och i de avtal som sluts då värdet överstiger 750 000 kronor och har en löptid på minst åtta månader.
– Varje år upphandlas det för över 400 miljarder i Sverige. Inom många branscher är stat, kommuner och landsting några av de största aktörerna. Det är viktigt för trovärdigheten inom offentlig sektor att en myndighet föregår med gott exempel. Detta måste gälla även vid upphandling av varor och tjänster. Offentliga medel får inte gå till verksamheterna som diskriminerar, säger kommun och finansmarknadsminister Sven-Erik Österberg i ett pressmeddelande.
Nämnden för offentlig upphandling skall ta fram villkor och råd i samarbete med bland annat HomO, Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning.

http://www.regeringen.se

Källa: Regeringens hemsida

Publicerad: 2006-04-06 20:00:00