Melodifestival 2006

Precis som under deltävlingarna har jag förhört mig om genrepspubliken favoriter. 333 personer med olika kön, ålder och hudfärg fick frågan : Vem var bäst ikväll?
Så här svarade de (siffran efter låttitel & artist anger antal personer som hade låten som favorit…)

”Sing for me” Andreas Johnson 37
”Älskar du livet” Björn Kjellman 9
”Jag ljuger så bra” Linda Bengtzing 23
”Night of passion” The Poodles 31
”Lev livet” Magnus Carlsson 12
”Mama, take me home” Rednex 30
”Evighet” Carola 74
”In the name of love” Magnus Bäcklund 19
”Idag och imorgon” Kikki Danielsson 0
”Temple of love” BWO 98

Kommentar: Siffrorna talar ett tydligt språk, BWO och Carola är favoriter. Och att döma av Globenpublikens jubel så står det mellan BWO och Carola, följt av The Poodles. Linda Bengtzing och Andreas Johnson kom inte långt efter. Värt att notera är att Carola inte alls kom upp i de jubelhöjder som i Göteborg och att flera jag pratade med under foajéenkäten sa att Carola var överskattad och att vi måste tänka internationellt och hellre skicka artister som BWO och Andreas Johnson och inte hennes svenska schlager ”Evighet”.
Om vill se tendenser i vilken typ av publik som kommer att rösta på vem, så verkar barn luta åt Rednex, unga tjejer åt Linda Bengtzing, unga killar åt The Poodles, tanter åt Bjorn Kjellman och Magnus Bäcklund. Tjejer i 20-års åldern röstade på Andreas Johnson och bögar (ja det fanns ett par i publiken…) valde Magnus Carlsson.
Carola och BWO fångade upp de mesta målgrupper.

Publicerad: 2006-03-17 22:44:31