Nationerna är studentföreningar underställda universitetet och Kuratorn arbetar med studentverksamheten på heltid. Kuratorn är nationens representant utåt och en synlig profil i universitetets verksamhet.
Hur blir man bemött i studentvärlden när man har en annan sexuell läggning?
– Jag har kanske haft tur, men jag har aldrig upplevt att jag varken är utsatt eller diskriminerad. Om man hela tiden förväntar sig att bli kränkt så kan man nog tolka in kränkningar i ganska mycket som inte är menat så. Jag tror att det är farligt att skapa sig en identitet som utsatt.
Däremot tycker jag att HBT-frågor är ganska osynliga inom universitetet och det tycker jag är tråkigt.
Har det påverkat ditt deltagande i nationslivet att vara öppet homosexuell?
– Inte särskilt mycket. Studentlivet i Lund är en accepterande miljö där din sexuella läggning inte får några särskilda konsekvenser. Det gäller i allra högsta grad också på Kalmar Nation där det är högt i tak och man får lov att vara sig själv.
Kan du ge något exempel?
– Jag är med i styrelsen för nationens herrorden. Det är en hederspost som man kan bli vald till om man gjort mycket för nationen. Visst är det en grabbig stämning, men aldrig på ett sätt som känns främmande. Att vara homosexuell innebär inte att man inte kan tycka att det är kul att vara lite grabbig ibland.

Publicerad: 2006-03-16 09:48:06