Melodifestival 2006

Oj. Vilken skrällkväll! Visst, jag har snackat om pudelrockarnas skrällchanser men att operabidraget ”Golden star” knep en plats bland de fem bästa var en kul överraskning i en av de mest omtumlande deltävlingarna någonsin. Jag är övertygad om att många redan ringt klagomuren och kastat ut teven, men det här var faktiskt rätt skoj. Schlagern behöver det här för att överleva och fortsätta att engagera. Och det är vi nog alla överens om. Jaja, om ett tag i alla fall….
Men, vi börjar att prata om dom som nu får sitta på läktarplats under fortsatt melodifestivalande 2006:
Kayo hamnade precis utanför topp fem med sin traditionella Skaraschlager ”Innan natten är över”. Hon gick tidigt från journalistuppbådet som samlats vid Greenroom, men var nöjd med sitt framträdande och menade att så här var ju spelets regler. Hennes framträdande var bra men jag tycker som sagt inte att låten riktigt håller och det gjorde inte tv-tittarna heller. Sen har vi coola Jessica Folcker vars snygga låt blev sjua. Synd på den underbara låten men rätt åt den fula mössan hon bar. Helt obegripligt att en jag-orkar-inte-kamma-mig-när-jag-ska gå-och-handla-bakfyllepizza-mössa fick bäras till den snygga klänningen.
Alla fashionistas i kör: SKANDAL!
Gregors sistaplats var tyvärr ingen överraskning. Han gjorde ett habilt framträdande med sin ”Mi amor” men låten är liksom inte bra och faktiskt väldans anonym. Men det är väl positivt att man inte minns låten eftersom det öppnar för ett nytt deltagande för skicklige Gregor.
Och. Stackars Jessica Andersson. Det var väl inte rättvist mot någon att hon tvingades sitta där mot pudlarna i slutet. Hon var nog rätt övertygad om att hon åkt ur tävlingen och gjorde sitt bästa av vad som nog uppfattades som de längsta sekunderna i hennes liv.
Och som jag igår varnade för, hennes discopoppiga nummer föll hårt och föll ut. En tröst kan vara att ”Kalla nätter” kommer att spisas på mången gayfest framöver.
Och kläderna lär ju Diamond Dogs redan ha börjat rita mönster till för kommande dragshower….
Lustigt förresten att tre snygga tjejer med sköna discopolåtar kommer precis utanför finalfältet tre tävlingar i rad, Anna Sahlene i första, Sonya i andra och Jessica i tredje. Som tur är finns det inget sådant bidrag i sista deltävlingen…


Åh. Tappra Jessica gav ett leende när jag kom med kameran. Hon var en av de som inte stannade länge för att snacka med pressen. Jag hoppas på nya tag nästa år för en av schlagerns bästa och snyggaste sångerskor.

Så till de som fick ytterligare en chans.
BWO gjorde ett fantastiskt framträdande och det fullkomligt kokade i arenan när Martin showade loss i ”Temple of love” efter att det blivit klart att de gått till Globen. Jag hoppas verkligen att de tar sig hela vägen till Aten (och snälla låt oss hoppas att de var lååångt före pudlarna…).
För då kommer vi till, pudlarna ja. Jag varnade för The Poodles och se hur det gick. Det är ingen dålig låt och den river fanimig bra i en kokande schlagerarena. och håll ändå med om att det faktiskt är rätt skönt att det händer lite i vår rätt traditionella schlagervärld. Detta är vad Christer Björkman har försökt göra med tävlingen i flera år, att införa lite nytt blod i tävlingen. Och när jag hörde honom prata om delfinalen efter programmets slut så var han mycket nöjd. Främst med The Poodles Globenbiljett men även med Elysions skrällresa till ”Andra chansen”.
Men jag tycker fortfarande att hårdrock gjorts bättre och att versen är i klenaste laget…

Elysions fortsatta tävlande blev alltså en annan skräll. Och den är jag grymt glad över, eftersom det är en snygg och lättrallad låt som jag definitivt kommer att spisa högt hemma. Kan detta bli årets sistadansen-sång på Sveriges alla gaydiscon? Tänk vilket pampigt uttåg med fem-i-tre-ragget till garderoben…
Den andra ”Andra chansaren”, Patrik Isaksson gjorde ett grymt framträdande och jag fullkomligt kapitulerar för hans vackra låt med mördartonartshöjning. Tror inte att det räcker i ”Andra chansen” men jag kommer absolut att rösta och det blir definitivt en hit oavsett.

Slutligen tror jag absolut att vi kommer att få se både BWO och pudlarna i toppstriden i Globen. Och jag tror att vi som läser det här är grymt ense om vem vi vill se överst i så fall….

Lena Philipsson har jag bara gott att säga om. Såklart. Hon levererade lika bra som tidigare och det där fallet i början såg fullkomligt orepat ut. Grymt.
Och jag tycker visst att hon har tajming och jag det bevisades genom publiken som skrattade glatt åt hennes skämt igår. Heja Lena!

Nästa vecka blir det Carola, Sandra Dahlberg, Pontare, Günter, och Björn Kjellman. Bland annat. Lovar att rapportera saftigt från Göteborg.


Hannah och Anders i Elysion skrällde. De lovade att festa natten lång och arbetet ihop fortsätter givetvis. Ett album kan vara i sikte…


Gregor var en glad sista-platsare och gillar båda finalisternas låtar. Han lovar att se deltävlingen i Göteborg på plats och verkade uppriktigt nöjd med sin insats. Heja goda förlorare!


Kayo ilade iväg tidigt från pressuppbådet. Men hon sa att hon var okej och verkade inte alltför nedslagen över sin sjätteplats.

Och…

…Jessica Folcker syntes inte till alls efter tävlingens slut. Hon hade gått för att amma. Men enligt rapporter så var hon den som var lugnast av alla efter tävlingens slut. Hon har ju redan fått sitt pris, sin nyfödda dotter.

…visste ni att tv-killen Henrik Johnsson är manager för The Poodles?

…The Poodles fick skriva flest autografer när sändningen var slut.

…”Fingra på periskopet”….hahaaha.

Publicerad: 2006-03-04 22:52:29