MSM och Sex

Sedan den 23 februari har en undersökning om hivprevention bland män som har sex med män genomförts. Studien gör reklam bland manliga medlemmar på Qruiser.
Redan första veckan har drygt 2000 svar kommit in.
På en medlemssida på communityt berättar Ronny Tikkanen, en av forskarna bakom studien, om syftet.
”Tanken är att upprepa enkätstudien med ett par års mellanrum och att resultatet från enkäten skall användas för att förbättra hivpreventionen.
Resultatet från enkäten kommer att presenteras genom publikationer som vänder sig till dem som på olika sätt arbetar med hälsofrågor. Resultatet kommer även att presenteras på de Internetsidor som MSM besöker, t.ex. QX.se. ”
Studien genomförs enligt Tikkanen, som själv är homosexuell, ur ett ”MSM-perspektiv” med syftet att minska glappen mellan ”levda erfarenheter” bland män som har sex med män och det olika budskap i hivpreventionen ger. Tikkanen skriver på medlemssidan att ett sådant glapp uppstått i USA och att han och forskarna nu vill se om detta även finns i Sverige och hur ett sådant eventuellt glapp kan minskas.
Enkäten ligger ute ca en vecka till och killar som är medlemmar på Qruiser kan genom att klicka på annonsen för studien ge svar på enkäten.

http://www.qruiser.com/?id=435349

Källa: MSM-enkätens infosida på Qruiser

Publicerad: 2006-03-04 12:00:00