OS 2006

Förväntningarna var rejält uppskruvade när Damkronorna och Kanada gjorde upp om OS-guldet i Turin i går. Men det blev ingen repris av USA-matchen och inte den skräll vi alla hade hoppats på.
Nalini Edlund, 23 år, spelar själv hockey och är en av medlemmarna i klubben Hockeybrudar på Qruiser. Hon såg matchen tillsammans med sina kompisar i Umeå-laget Trixa i går.
– Damkronorna bjöd upp till en stor match, framförallt i tredje perioden. Men det syntes att Kanada var numret större, säger Nalini Edlund efter OS-finalen.
En annan medlem, Iah Fredriksson, tror att Damkronornas medalj kommer öka intresset för sporten. Hon bor i Stockholm och pendlar till och från hockeyträningarna i Västerås flera gånger i veckan.
– OS-silvret betyder väldigt mycket. Redan när Sverige tog brons i OS 2002 märktes ett större intresse för damhockey. Nu kan det bli mer pengar i sporten och då får vi också se en bättre utveckling.
Nalini håller koll på klubbmedlemmarna i Hockeybrudar. Det händer att hon skymtar andra medlemmar på isen oftast i motståndarlagen.
– Man har ju lite koll men jag brukar inte hälsa. Det är svårt att veta om de känner igen mig. På Qruiser har jag märkt att många flator är intresserade av hockey.
Båda framhåller Maria Roth som lagets bästa spelare. Och de är inte ensamma i sin beundran. Medlemmar på Qruiser har startat flera klubbar för att hedra Damkronorna och damhockeyns två gunstlingar – Maria Rooth och Kim Martin.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4197

Källa: Läs mer om Hockeyklubbarna på Qruiser

Publicerad: 2006-02-21 18:00:00