QX

Möt årets homo: Roger Nordin
Varje vardagsmorgon lyssnar närmare en miljon svenskar på honom i Rix FM. Och trots att han bara är 28 år har han sänt radio i drygt 10 års tid. För ett år sedan kom han ut i direktsändning och för det röstades han fram till Årets Homo av QX läsare. Vi har träffat honom.

Guldbaggevinnaren Lena Einhorn
Lena Einhorns film ”Ninas resa” kammade hem de tyngsta baggarna på årets Guldbaggegala, priserna för bästa film och manus. Och en riktig resa har det varit. Ekonomiska bakslag fick Lena Einhorn att flera gånger överväga att lägga ned filmidén. Kanske var det ett outtalat löfte att föra vidare mammas upplevelser från förintelsen som fick henne att orka. För QX berättar hon om baggarna och livet som judinna och att vara öppet lesbisk.

Långdistansförhållande
Kan ett förhållande fungera om man bor över 200 mil från varandra? Klart det kan. QX har träffat tre par som trotsar avstånd och satsar på kärleken på distans.

Annie skrev Brokeback Mountain
Annie Proulx trodde inte att någon tidning skulle vara intresserad av hennes ”short story” vid namn Brokeback Mountain. En berättelse om två cowboys i Wyoming vars kärlekshistoria är så intensiv att de ibland slår varandra gula och blå. Nu har den blivit succéfilm och vi har en intervju med Annie i detta nummer.

Val2006
I vår intervjuserie med riksdagens politiskka partier har vi nu kommit till Miljöpartiets Maria Wetterstrand. QX Pär Jonasson har träffat henne.

Magnus vs. Carola
Årets största schlagerkamp står mellan två giganter som varit med förr, Magnus Carlsson och Carola. Vi har kastat ett öga på de två kombattanternas förutsättningar och betygsatt dom. För vad väger egentligen tyngst när vinnaren av årets Melodifestival ska koras..?

Dessutom….har vi träffat den första öppet lesbiska riksdagskvinnan, och rekordförfattaren Nicolas Jaquemot som i år kommer ut med tre böcker! Och så har vi tagit en koll på vem bögen i ”Floorfiller” är. Vi har recenserat filmer som ”Rent”, ”Aeon Flux” och ”Capote”, och skivor med Sebastian, Sanna Nielsen, Skin, The Knifes och Richard Herrey. Givetvis innehåller QX Mars 2006 även Mats Strandberg, boktips, mat & dryck, skönhet & hälsa och en massa annat. Trevlig läsning!

Publicerad: 2006-02-22 00:00:00