Melodifestival 2006

Såklart att jag hängde på dit för att se vad vinnarna och förlorarna hittade på efter festivalens slut i Ejendals arena i Leksand. Alla var där, inklusive omtalade programledarinnan Lena Philipsson(som inte ställer upp på bilder när hon dricker och), Pekka Heino, Kristin Kaspersen och Anna Book(som hade en lång utläggning med en tjejkompis hur trist det var att ”Bananerna” hade gått till ”Andra chansen).
När jag anlände runt 23.30 var folk fortfarande på ingång och varje artist hade ett varsit långbord reserverat för sig och sitt sällskap. Maten var dessvärre i princip slut och var man hungrig fick man satsa på äppelchips och chilinötter. Stackars Linda Bengtzing som kom sent och därför fick lite sparade leftovers från köket….

Musiken var soulskval och efter att ingen vågat inta dansgolvet förutom Anna Sahlene och hennes posse så byttes soulen till schlager och Hannah Graaf och Rickard Engfors kastade sig ut i en ”När vindarna viskar mitt namn” tillsammans med ”Frisör-Bobby. Snart var många av kvällens tävlande ute och jazzade loss till schlagerhistoriens största hits.
Som ni säkert förstår bjöd inte kvällen på några större skandaler och det blev en hyfsat tidig kväll för flera av de utpumpade deltagarna.
Ses i Karlstad!


Triss i damer? Rickard Engfors, Hannah Graaf och Bobby Oduncu dansade till schlagers.


Kvällstidningarnas fotografer ville ha alla möjliga bilder på Globenfinalisterna, med champagne, utan champagne, kyssandes, kramandes, pussandes och Andreas som bar på lilla Linda. Ni ska veta att såna här ”vinnarbilder” är sååå regisserade.


Killarna i Pandang hade en varsin öl i handen hela kvällen och var enligt ryktet rätt tända på Linda Bengtzing….


Kassaapparaten i baren lät ”pling” varje gång låtskriverskan köpte en drink. Nej, det var dåligt…och hon var inte så bladig som hon ser ut. ”Dille” och ”Pling” skrev i alla fall Lindas vinnarlåt.


Micke Grahn stod för publikuppvärmingen och Alcazar-Tess Merkel har arbetat med Hannah Graafs nummer. Och de har båda ett förflutet hos Wallmans Salonger.


Simone Moreno var en glad ”sista-platsare” och visade var skåpet skulle stå på dansgolvet tillsammans med sina danstjejer.


Anna Sahlene dansade mest av alla, trots den stora magen som man lätt missade i den Christer Lindarw-designade scenkostymen.

Publicerad: 2006-02-19 16:20:19