QX februari:

Hej Viktor och grattis, du har blivit utvald till Sveriges sexigaste kille av en enig bögjury.
– Va! Nähä! Skojar du?
Nej, så här lyder motiveringen:
”Se sån stil han har! Ingen kan väl som Viktor Åkerblom-Nilsson lyckas behålla sin busigt charmiga manlighet oavsett om det är en smoking eller en paljettbeklädd kroppsstrumpa han är iklädd när han självsäkert intar dansgolvet i Let´s dance. Vi faller för hans ståtliga hållning, hans sprudlande energi och hans pojkaktiga leende. Som programledare för Bolibompa fick han inte bara barnen utan även deras mammor och förmodligen en och annan regnbågspappa att sitta som klistrade framför TV:n när det var tid för barnprogram. Viktor känns som en kille som skulle ta med en på bungyjump eller nåt annat överraskande galet på första dejten. Vi är många som inte skulle tacka nej till att svepas runt i en eldig tango av Viktor. Vi vill bli såväl förda som förförda. Får vi lov?
– Oj, herregud vilken grej! Och det är ju extra hedrande att bli vald av homosexuella. Ni skall ju ha bra smak och bra koll har man hört. Vad är det man säger? All the best women are married and all the handsome men are gay (skrattar)
Tänker du på dig själv som sexig?
– Nej, snarare som mänsklig.
Händer det att killar stöter på dig?
– Ja ofta faktiskt, oftare killar än tjejer nästan. Men det är en komplimang, killar känns ofta mer selektiva.
Vad tror du att det beror på?
– Jag är ju ingen bergsgorilla, ingen typisk machoman, jag har rätt nära till min känslor.
Vilken är den första person du kommer att berätta det här för?
(tänker en stund) – Mamma tror jag! Hon kommer att garva, hon är alltid så stolt över mig så hon kommer att tycka att det är jättekul.
Har du några gaypolare?
– Ja två stycken. Eller dom är nog bi förresten, säger dom i alla fall. Men dom är nog mera gay än bi. Garderobsdörren står nog på glänt skulle man kunna säga (skrattar)
Du är med i Let´s Dance för tillfället, är inte det väldigt heterosexuellt?
– Jo verkligen, den här typen av dans är väldigt hetero. Männen skall vara väldigt manliga och kvinnorna väldigt kvinnliga.
Om jag var du skulle jag dansa med Måns.
– Skulle du? Vet du att Måns och jag bor ihop för tillfället (skrattar).
Tackade du ja direkt till att medverka?
– Nej, jag tackade nej först, jag hade planerat en Indienresa och flyget skulle gå två dagar efter att dom ringde, men jag blev övertalad mycket på grund av att jag fick se band på utländska versioner av Let´s dance, det verkade så häftigt och jag har alltid velat lära mig att dansa, det var lite som att gud sa “Varsågod Viktor!” (skrattar) Bara att få ha på sig en smoking är helt nytt för mig, och att dom syr upp kläder åt en, jag har ingen koll på sånt alls så jag visste inte ens vad jag hade för klädmått.
Varför skall man vara ihop med dig?
– Det skall man vara om man gillar äventyr, passion och är en person som inte är trygghetstörstande, då kan man hänga med mig!
Vad har du för planer efter Let´s dance?
– Det handlar skådespeleri och det handlar om TV, mer kan jag inte säga, men om någon regissör läser det här och behöver en skådespelare så är det bara att höra av sig!

Plats 2-10

2 (9). Martin Rolinski (popartist)
Under året som gått har BWO gjort succé och sångaren Martin tar ett rejält kliv uppåt på vår lista. Med sug i blicken och skön attityd ser vi ingen ände på de kommande framgångarna. Lockige Martin ser ut som en ridderlig prins, det är bara rustningen som fattas. Nåt vi får se i en kommande video kanske? Att han i Pridepark även slet av sig tröjan och rockade loss i ösregnet får oss inte att gilla honom ett dugg mindre.

3. (ny) Måns & Ola (artister)
Har man tur dyker det upp en sötis om året i TV:s talangsåpor. I år kom det två! Måns och Ola blev solklara flick- och gayfavoriter i årets Idol och vi väntar med förväntan på den svenska upplaga av Wham som det ryktas om att killarna skall starta. Om sedan någon av grabbarna gör en George Michael och kommer ut om nåt år så är det bara bonus.

4 (ny). Andreas & Musse (programledare ZTV)
Två killar som brottas, boxas plojar runt halvnakna och som dessutom ger varandra handdukssnärtar i duschrummet. Låter det som ett typiskt förspel i en Bel Ami-film vi sett femtio gånger? Det skulle det kunna vara, men längre än till förspel går det inte för Andreas & Musse som reser jorden runt och slår knock på både motståndare och suktande tv-tittare.

5 (ny). Magnus Carlsson (artist)
Nej men oj! Vad är det som har hänt Magnus? Som bortblåst är den gulliga Barbadoslooken och den dansande Alcazardiscopinglan. SoloMagnus är coolare, farligare och mer vältränad än någonsin och det är underbart att se. Och med sin Glenmark-låt lär han vara den enda som till och med kan få Carola att bli lite skakis i årets melodifestival.

6 (ny). Tobias Hysén (fotbollspelare)
Sådan far sådan son. På åttiotalet var Glenn Hysén lite av en sexsymbol. 20 år senare finns fortfarande en sexsymbol i familjen, men med förnamnet Tobias. Djurgårdens guldkalv har en kropp att dö för, ögon att svimma till och ett leende som får oss att smälta. Att han är hetero tvivlar vi knappast på, men bollen är ju rund så allt kan hända…

7 (ny). Zanyar Adami (journalist)
Intelligens är sexigt, och det är nåt med Zanyar som gör att man lyssnar. Att kunna uttrycka sig både muntligt och i skrift är en underskattad attraktivitetsfaktor. Han är som en klok man som är som en nallebjörn som vi bara vill krama. Zanyar är lite som tjuren Ferdinand som trivs bäst i förorten istället för att stångas med de andra killarna i city…

8 (2). Johannes Carlström (programledare TV4+)
Precis som Björn Skifs biter sig fast på Svensktoppen så släpper vi varken taget om eller tappar lusten för vår favoritinredare Johannes som har det. Vi vill se mer av honom, på bästa sändningstid och på rätt kanal. Och vi som sett honom live vet att han är ännu sexigare i verkligheten. Släpper man in Johannes blir rummet genast lite vackrare, i dubbel bemärkelse.

9 (ny). Mikael Renberg (hockeyproffs)
Här skulle man kunna skoja till det med klubbor som skjuter rakt upp i krysset, men vi gör inte det utan koncentrerar oss istället på Mikael som är så mycket man som det bara går att vara. Norrlänning, ishockeyspelare, hår på böstet och med ett käkparti som skulle göra Bruce Springsteen avundsjuk, mer Micke i sportnytt och vi bänkar oss framför TV:n.

10 (ny). David Rönnberg (VD)
David är son till framgångsrike reklammannen Bosse Rönnberg. David är idag VD för Bringwell, som är ett holdingbolag för internationell handelsverksamhet inom egenvård. 28 år gammal är han börsens yngste VD. Framgång är sexigt. Makt är sexigt. Pengar är sexigt. David har allt det där, plus en snygg kropp i en snygg förpackning. Mumma!

Ladda ner hela nya numret av QX som pdf här.

Publicerad: 2006-01-26 00:00:00