Innehållet i QX februari 2006:

Allt ljus på Magnus
Efter sjutton år i rampljuset står Magnus Carlsson på egna ben för fösta gången. Visst har det blivit solojobb mellan Barbados och Alcazar men nu väntar en jättesatsning med eget album, melodifestivalsmedverkan och en massa annat. QX satte sig ner med en nytränad och nyslimmad Magnus Carlsson och pratade om solosatsningen, Alcazar-splittringen, kärleken till Mats och varför han kom ut som bög i en björndräkt…

Homo i försvaret
Hur är det att göra värnplikten som öppet homo? Och hur är det att jobba inom försvaret om man berättat för sina kollegor att man är bög? QX har pratat med Linda och Philip som precis gjort lumpen och Krister och Lars som är engagerade i HoF – Homosexuella i försvaret.

Maud Olofsson
Centerns färgstarka partiledare Maud Olofsson är först ut när QX tar pulsen på partiledarna inför valet. Centerns HBT-politik har kanske inte alltid känts riktigt lika färgstark som Maud själv, men hon menar att partiet länge legat i framkant – ja rent av i bräschen för hbt-personers rättigheter.
– Vi var först med förslag om könsneutral äktenskapslagstiftning, adoption och inseminering. Att vi tar den här fighten beror på centerns historia som bondeförbund. När vi bildades var bönderna en samhällsgrupp som inte var respekterad, så därför tar vi respekten för allas lika värde på största allvar.

Kan du peka ut vinnaren?
Så var det dags. Snart ska 32 bidrag bedömas av juryn bestående av svenska folket. Melodifestivalen står för dörren. QX tog in 5 av deltagarna på förhör. Här är protokollet.

Sveriges sexigaste
Vem är Sveriges sexigaste tjej?
Vem är Sveriges sexigaste kille?
En bögjury och en flatjury har listat landets 10 sexigaste. Och båda listorna toppas av nykomlingar…

Under 18 år och bög
QX har träffat fyra killar. Alla under 18 år. Alla öppet homosexuella. Vi tog ett snack om Pride, hatbrott, hiv och om att vara öppen i plugget.

Karnevalen i Rio
Rio är tropikernas metropol som sjuder av bongo-bongo-ideal, djungelgrönska, sol och värme. Staden är afrolatinsk i blodet – precis som New York och Havanna – vilket märks i samban, bossanovan och den nya farligare funken. Och Rio myllrar av raser och rasblandningar, som kan få andra delar av världen att blekna eller framstå som fördomsfullt segregerade. Med sina sju mil sandstrand är det dessutom kropparnas, surfarnas och de sexigaste sporternas stad. Lägg därtill världens största party – Riokarnevalen. Som nu år 2006 går av stapeln 25-28 februari.

Dessutom:
Krönikor av Mian Lodalen och Mats Strandberg, intervjuer med Ola Lauritzon, Lars Lerin och Gaygalakillarna Edward & Daniel. Dessutom recenserar vi skivor av Emil Sigfridsson, Bananarama och Lisa Ekdahl och filmer som Brokeback mountain, The Producers och TransAmerica. Och så listar vi 10 TV – och filmscener som skrämde skiten ur oss!

Publicerad: 2006-01-25 00:00:00