Göteborgs FilmFestival

Just nu pågår för fullt biljettförsäljningen till Göteborgs Filmfestival 2006. I tidningen QX januarinummer konstaterades att det i år är mer gay än någonsin.
Vid festivalen fär Susanna Edwards film ”Keillers Park” premiär. Filmen berättar om mordet på en homosexuell man i Göteborg för åtta år sedan. Ett av de hatbrott som Johan Hilton skrivit om i sin bok ”No Tears for Queers”.
Under temat ”Love, Actually” samlas sex filmer med HBT-teman.

Den Stora Resan är en finsk film baserad på en av Tove Janssons vuxen-noveller. Två kvinnor planerar en stor resa och deras relation prövas när den ena av dem inte vågar frigöra sig från sin sjuka mamma.
I ”C.R.A.Z.Y” handlar det om en son-fadersrelation där machomentalitet ställs mot att komma ut som bög.
I ”Mater Natura” berättas om transvestiter och transsexuella som ”servar” heterosexuella män och riskerar såväl hälsa som sina hjärtan.
John Irving har regisserat thrillern ”The Fine Art of Love: Mine Ha-ha”, där såväl undertryckt sexuell som romantisk attraktion mellan kvinnor skapar spänningar på ett internat för unga flickor.
I programmet finns även filmerna ”Loggerheads” och ”The Aggressives” med.
Totalt är det 400 filmer som visas underfestivalen och hela programmet där det utanför ”Love, Actually”-delen även finns gayfavoriter som ”A Different Story” och ”Walk The Line” med.

I QX Januari skrev vi att ”Brokeback Mountain” skulle visas under filmfestivalen och det var vad som gällde då tidningen gick i tryck. Men filmbolaget ändrade sig och nu utgår den alltså. Vi beklagar givetvis detta.

Botanisera på hemsidan och se till att boka biljetter i god tid. För icke medlemmar i Filmfestivalen släpps biljetterna den 14 januari.

http://www.filmfestival.org/filmfestival/page/se/home/start?lang=se

Källa: Beställ biljetter här

Publicerad: 2006-01-13 10:27:05