Uteliv

Enligt Jackie Nylander, (v), ordförande i socialtjänstnämndens tillståndsutskott, beror deras beslut om att dra in tillståndet på att Rio delvis har samma ägare som Mondo på Medborgarplatsen som tidigare i höstas förlorade sitt tillstånd:
– Har två ställen samma ägare och är misskött så spiller detta över på det andra stället. Man kan jämföra det som att man har körkort och kör rattfull, du blir inte bara av med b-körtkortet, du mister all rätt att köra alla fordon.

Personerna bakom Rio kan överklaga beslutet och överklaga till länsrätten och eventuellt sedan ta det vidare till kammarrätten:
– Men jag tycker att det är solklart i det här fallet, menar Jackie Nylander till QX.se. Alkohollagen är tämligen vass och till 98% handlar det bara om att följa lagboken till punkt och pricka. Personerna som står bakom Rio och Mondo har haft problem med att betala löner och fakturor och enligt paragraf 7, sjunde stycket är det inte förenligt med att ha utskänkningstillstånd.

Finns det något sätt att det går att lösa det här?
– Inte med den här personen kvar som ägare. Han får inte vara involverad på något sätt i verksamheten. Om Rio tas över av personal som redan är verksamma inom branschen och prickfria kan däremot ett tillsvidarebeslut fattas och man kan fortsätta driva verksamheten precis som vanligt. Men om verksamheten tas över av någon ny person måste alla nya papper in igen och nya tillstånd ansökas. Det kan ta upp till tre månader.

Tilläggas bör att moderaterna motsatte sig beslutet och att folkpartiets representant var inte närvarande när Tillståndsutskottet fattade beslutet om att dra in Rios utskänkningstillstånd.

Johan Svensson, eventansvarig på Rio menar att detta inte kommer att innebära några större förändringar för Rio utåt sett:
– Ett ägarskifte är på gång och i och med detta byts tillståndsinnehavaren. Och vad jag vet så kommer vi att rulla på precis som vanligt, våra amerikanska ägare är i Sverige just nu för att diskutera det här. Man kan fortsätta komma till Rio precis som vanligt. Vi har aft en framgångsrik höst och våren ser minst lika lovande ut, avslutar Johan.

http://www.riostockholm.com

Publicerad: 2006-01-05 15:52:23