QX januari 2006

Peter den store
I januari har klassiska musikalen “Cabaret” premiär på Tyrol i Stockholm. Peter Jöback spelar huvudrollen och vi träffade honom för ett personligt snack om homosexualitet, karriären och om att vara “Årets Homo”…

Och dom nominerade till Gaygalan är…
Det börjar dra ihop sig. QX läsare har nominerat sina favoriter. I nya numret presenterar vi de som fått flest röster och som nu nominerats till QX Gaygala 2006. Vem av alla dessa tyckte du var bäst? Den 30 januari intar QX för första gången Cirkus i Stockholm för att presentera vinnarna i de olika kategorierna. Var med och rösta på din favorit på www.qx.se

Stor intervju med Julie Andrews
Sound Of Music fyller 40, och filmens stora stjärna, Julie Andrews, har precis fyllt 70! Att filmen har några år på nacken är väl i ärlighetens namn ganska tydligt, trots digital uppfräschning och ny sing along-version på den nysläppta jubileums-dvd:n. Men att Julie är 70?!

Ackerman är öppet gay och bäst i USA…
I april i år vann Graham Ackerman de amerikanska skolmästerskapen. Ännu en gång. Han var en av USA:s mest lovande gymnaster och det stora målet var OS i Peking 2008. Men så sa kroppen nej, och Graham Ackerman valde att satsa på studierna istället. Han läser både statsvetenskap och europa-ekonomi. QX fick en pratstund med 22-årige Graham.

Hemma hos Linus
Linus är konstnär, vilket t.ex innefattar poesiskrivande, performancekonst, målande, musikskapande, och dansande. I sin 75 kvm stora lägenhet på Östermalm i Stockholm tillbringar han mycket tid om han är hemma. Annars är han ute och reser i “jobbet”.

Semester i Phuket
I en av Thailands allra rikaste regioner har man inte ödslat någon tid på att återuppbygga det som förstördes för ganska exakt ett år sedan. Det mesta är sig likt sedan mitt förra besök i november 2004. QX gjorde som så många andra svenska turister gör, vi besökte Phuket. Ett år efter Tsunamin. Dessutom tog vi oss en närmare titt på gayutelivet.

10 Nyårslöften vi vill se inför 2006
Det är alltid svårt att komma på nyårslöften till sig själv, man har redan lovat sig själv att sluta röka, börja på gym, gå ner i vikt, dricka mindre och ringa oftare till mormor. Men aldrig har man lyckats hålla dem. Så nu struntar vi i att ge oss själva nyårslöften, istället fokuserar vi på andra och vad dessa borde lova sig själva och oss övriga. Så håll till godo, från oss alla till er tio – ett riktigt gott nytt år!

Dessutom:
Redaktionen listar år 2006. Vi recenserar skivor med bland andra Idol-Agnes, Shakira, Mary J Blige och Lill-Babs. Vi har sett filmer som Jarhead, Narnia och Mun mot mun. Och så har vi träffat Choklad-Robert som har öppnat ny pralinbutik/café, och Börje Salming-modellen Tommy. Och mycket mer.

Publicerad: 2005-12-21 10:06:33