Åke Green

Inför Högsta domstolens prövning av Åke Green-fallet går nu den öppet homosexuelle ordföranden för Centerns ungdomsförbunds ordförande Fredrick Federley ut och hoppas på en friande dom.
– Ett fällande av Åke Green i Högsta domstolen vore en demokratisk katastrof. Det leder oss in på en bana där vi om några år får se allt fler åsikter förbjudas. Som en av de politiska riksbögarna vill jag låta Green tala fritt, det säger han i ett uttalande.

Han understryker i uttalandet att Green har ”galna åsikter”.
– Som öppet homosexuell känner jag olust inför hans uttalanden och undrar vilket århundrade han lever i. Men det går inte att förbjuda hans åsikter, säger han.
Federley tror att Greens predikan skrämmer mer folk än han lockar.
– Att fälla Åke Green skulle innebära att vi pressar homofobin under jorden. Många skulle känna sig djupt kränkta och en aggression skulle växa mot oss homosar. Det finns bara en väg att bli kvitt sådana åsikter och det är genom att långsiktigt arbeta med värderingar och dra ut dessa troll ur mörkret så att de spricker.

I somras tackade Fredrick Federley ja till att debattera med sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson. Ett beslut som kritiserades av andar politiker som valt linjen att bojkotta det främlingsfientliga partiet.

Publicerad: 2005-11-09 10:47:33