TV-måste!

Gaypräster och gaypoliser har vi hört talas om , men när hörde du talas om en homosexuell fotbollsspelare sist?
Detta tar Faktum upp ikväll och de har pratat med ”Kristoffer” som är en sådan kille som fotbollsvärlden inte tror finns. Han är bög och spelar fotboll på hög nivå, men av rädsla för att bli utfryst vågar han inte berätta om sin läggning. Han berättar i programmet anonymt om varför han inte vågar vara öppen med lagkamraterna.

Erik är en annan kille som är bög och gillar fotboll men han har inte ens vågat gå med i ett lag av rädsla för att hans homosexualitet ska bli upptäckt. Faktum snackade med honom om varför det är så.

I programmet intervjuas även Glenn Hysén, aktuell i fotbollsrealityn ”FCZ”, om fotbollsvärldens (och sina egna…) tankar om homos:
– Fotboll är en tuff sport. Den allmänna uppfattningen av homosexuella är att de är lite mer feminina, lite mer försiktiga, men jag kan ha fel, säger Glenn Hysén och fortsätter:
– Om du står i en dusch och du vet att det står två bögar är där, så kanske de tänder på den därinne. Vem vet, det är ju så man tänker, men det kanske är fel.

Vidare träffas Hammarbys tränare Anders Linderoth, som under sina 30 år inom fotbollen aldrig stött på en gaykille, och Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell som säger:
– Nu är inte jag homosexuell, men jag kan mycket väl tänka mig att om så vore, hade jag velat ha det som min egen hemlighet.

Missa inte!

Faktum
SVT 2 tor 13 okt kl 20.00
SVT 2 lör 15 okt kl 13.30
SVT 2 sön 16 okt kl 23.10


Glenn Hysén med Faktums Natanael Karlsson.

Publicerad: 2005-10-13 10:04:26