Regnbågsfestivalen 2005

Naturligtvis var jag Edith Crepp där, för var ska sleven vara om inte i grytan? Staden alla kändisfotografer var också där och jag kan lova att blixtarna smattrade när jag gjorde entré. RFSL-Malmös ordförande Carina Rosqvist och Sara Lund hälsade alla hjärtligt välkomna från scenen och berättade lite om RFSL och arbetet med renoveringen av Indigo. Därefter bjöd countertenoren Magnus Karlberg på vacker skönsång ackompanjerad av den finske pianisten Ilja. Jag hade också blivit övertalad att sjunga några sånger vilket jag så klart gjorde till stor glädje för gästerna, som de visade med varma och vältaliga applåder. Till min hjälp hade jag som vanligt i sådana sammanhang min egen Hülphers, den fingerfärdige pianisten Helmut Bisztron.


Carina Rosqvist och Sara Lund


Edith Crepp med sin pianist Helmut Bisztron


Magnus Karlberg sjöng på öppningskvällen


Indigo var redesignat av Abelardo Gonzales, här med Edith


Malmös partylejon Lars Hector såg till att invigningen av Regnbågsfestivalen lockade medias mingelfotografer

På lördagen var det så dags för den stora invigningen av Regnbågsfestivalen. I år ägde invigningen rum på Triangelns Köpcentrum. Det var första gången en invigning av Regnbågsfestivalen gjordes så offentlig så att alla i Malmö kunde ta del av den. Årets regnbågslåt framfördes av Jonas Lundman och Pelle Zidén, Jonas Hedqvist sjöng ”I Am What I Am” och Mian Lodalen förklarade Regnbågsfestivalen för invigd. I samband med invigningen bjöds det på omvänd modevisning. Vi var fem kungar och lika många drugor, naturligtvis var jag en av drugorna. Vi visade höstens mode från butikerna i Triangelns Köpcentrum och gjorde tre entréer var. Alla var där och kamerorna smattrade i takt med musiken och publiken jublade så att taket nästan lyfte när jag gjorde entré med en liten hund som accessoar.


Sara Lund manekängade i Triangeln


Liksom Tony Cat


Och Zamanta i vit brudklänning

På lördagskvällen bjöd Indigo på den Lilla Regnbågsfesten. Vid 22-tiden underhöll Mian Lodalen och när klockan slog ett intog Örebros stolthet Fashion Pack med stor säkerhet scenen med sin bejublade show ”Push the limits”. De bjöd på en härlig show med vansinnigt högt tempo, giftigt välskrivna texter, fantastiskt välsydda kreationer och mycket hud. Det är nästan så att man blir lite avundsjuk när man ser hur bra de är. En parodi på stackars Kicki Danielsson var rena lustmordet, men trots detta drömmer jag om att en gång bli parodierad av Fashion Pack! Publiken gladde sig verkligen åt dem och min väninna Lolitha tyckte att det var skönt att för en gångs skull få se en riktigt bra dragshow.


Fashion Pack från Örebro på scen


Piteå ”Pride” Kärlekslandets Jonas Hansson på besök i Malmö, omringad av Fracesca och Marion


Lulu och Irma från Fashion Pack

Söndagen blev en dag med lite mer finkultur i stället för populärkultur, då jag var inbjuden till två vernissager på samma gång. Först gick jag på Regnbågsutställningen där Ulf Herbert och Marie Wenander hälsade mig välkommen och bjöd på martini med tilltugg. Utställningen var i år inte lika voluminös som den har varit tidigare år, men kvaliteten på de utställda alstren var hög. Nästa år funderar jag på att ställa ut några av mina hattar för att höja kvaliteten ytterligare! Sedan bar det iväg med snabba steg till RFSL Rådgivningen Skånes vernissage där jag fick beskåda sexiga foton tagna för olika säkraresexkampanjer i ocensurerat urval. Bilderna var tagna av fotograferna Yvonne Rambring och Joakim Karlsson. Själv fick jag en pratstund med fotografen Joakim. Förutom att han tar bra och sexiga bilder ser han bra ut och är otroligt sexig. Efter en sådan här fulltecknad helg är jag lite trött i ögat, men någon vila hinner jag inte med. Nu gäller det att ladda inför onsdagen då jag bjuder på en hejdundrande dragshowkväll, d v s Drag Non Stop med hela Öresundsregionens dragshowelit.


Marie Wenander och Ulf Herbert
Fotografen Joakim Karlsson


Konstnären Thomas Risvall

http://www.qx.se/guide/index.php?typ=fri&ort=50&tid=annan&from=2005-09-19&tom=2005-09-25

Källa: Programmet för Regnbågsfestivalen

Publicerad: 2005-09-18 21:57:50