Stor intervju med Andreas Lundstedt:

Andreas i Saturday Night Fever
I september har “Saturday Night Fever” premiär i Stockholm och i huvudrollen syns vår omslagpojke, Andreas Lundstedt. Vi träffade Andreas för att prata om musikaldebuten, om han ångrat att Magnus började i Alcazar och om honom och Jöback. Dessutom har vi pratat med fyra av danskillarna som alla är gay.

Elisbabeths 147 kvinnor
25 år. 147 kvinnor. En bok. I september kommer fotograf Elisabeth Ohlson-Wallin ut med boken ”kvinnor” där hon samlat några av de bästa bilderna hon tagit på kvinnor i sin karriär. QX har träffat henne och bläddrat i boken.

Eva Dahlgren och Lena Ph släpper album
I höst är Eva aktuell med album, turné och en bok.
– Ja, allt roligt brukar ju komma klumpvis, är det inte alltid så, säger Eva. Först inget sen inget sen inget igen och så, en stor klump av kul.
Lena har återigen tagit hjälp av Orup på sitt nya album. Han säger om nya skivan:
– Jag vet att vi i alla fall har 3-4 klara hits.

Wolff gör en Kjellman
Rikard Wolff gör en Björn Kjellman i höst och står ensam på Stadsteaterns scen. I den nyskrivna pjäsen ”Sympati för djävulen” gör Rikard en drömroll då han gestaltar den tyska teatermannen Gustav Gründgen i en 90 minuter lång monolog.
– Jag gillar att spela lite läskiga figurer, det finns ofta aspekter som liknar mig själv. Gustav är bög, han är rädd för att bli gammal och för att mista sin position och så vidare.

Miss & Mr Gay
Under Stockholm Pride korades Mr Gay för sjunde året i rad. Däremot var det premiär för Miss Gay Sweden-tävlingen. Michelle Appelros heter tjejen som blev den första Miss Gay någonsin.
– Det här är en del som saknats i flatkulturen.
Mr Gay Sweden blev Erik Berge. Till QX säger han:
– Jag var nog Sveriges mest korkade femtonåring…

Dessutom…
…kollar vi in höstens mest spännande premiärer på teaterscenerna, i film- och TV-världen. Och så kollar vi vilka skivor och böcker du bör hålla ett öga på. Mats Strandberg skriver om Krypnonit-killar, vi har pratat med Robin som är bi och ska lära sig spela fotboll i ett nytt program på ZTV. Och så har vi träffat Maria Möller, ny medlem i R.E.A-ensemblen på Hamburger börs.

Publicerad: 2005-08-31 14:00:00