Pride 2005

[rating value=”4″]

Visst, lokalen var knappt halvfull och flera gäster hann avvika (troligtvis till söndagens stora attraktion, Patricia) innan Diamond Dogs med gästartister gick upp på scenen.
Men, vi som såg showen bjöds på en riktigt kul show med fantastiska videoklipp där DD fått Shirley Clamp, Alcazar, Pay TV, Andres Esteche och Linda Bengtzing att driva med varandra och sig själva.
Videoklippen visades innan dragkopiorna av artisterna (Linda B, Pay TV & Shirley var där), intog scenen med fyndiga versioner av stjärnornas hits, insjungna av artisterna själva. ”Alla flickor” fick till exempel bli en riktig bögflirt och det passade schlagerbögfavoriten snyggt, och Shirleys ”Att älska dig” där tonartshöjningen blir hennes längsta ton är sjukt skoj.
Att de ”parodierade” artisterna sedan själva dök upp på scenen för att håna dragkopiorna var ett bra drag (oanonnserade Shirleys Clamps ankomst fick publiken i extas), och därefter fick artisterna själva sjunga sina hits. Eller, själva var de knappast. I ”Alla flickor”, ”Trendy Discoteque”, ”Eviga längtan”, ”Min kärlek” och inte minst ”Att älska dig” och så vidare höll nästan publiken på att ta över. Det draget det blev när refrängen till ”Alla flickor” kom skulle kunna ha tippat hela konkurrerande Patricia.
Och vi har nog inte hört artisterna så härligt elaka någonsin. Videoklippen var emellantåt grymt bitchiga. Kul!
Enda minuset är att den proffsiga showen är tvungen att spelas på en så trist scen som GK:s. Lite mer glammig scen är absolut att önska.
Nu hoppas vi bara att det kommer fler chanser att se ”Transtyg i Schlagerskogen”, en underbart kul show och en försäkran om att Diamond Dogs är redo för betydligt större scener…

Publicerad: 2005-08-09 12:00:00