Pride 2005

Att få se ett stort dansgolv fyllas av schlager och en och annan pophit hör inte till vanligheterna. Ofta är det barer eller mindre golv som gäller. På nattens ”One night stand”-fast var det konfetti, jätteballonger, överraskningsartister och en massa eurovision och melodifestivalhits som gällde. Och det var verkligen dans som gällde, inte många av kvällen besökare stod stilla och barhäng var något man inte ville höra talas om. Istället gällde sång, svett och schlager
Dansgolvet var välbefolkat ända till stängning vid 04.00 och Edward af Sillén gav folket vad de ville ha i musikform. Kikki Danielsson var en av artisterna från kvällens schlagershow i parken som valde att festa vidare på Mondo. Och efter att det bildats cirkel runt henne när ”Vem e det du vill ha” kördes, intog gayikonen scenen och sjöng ”Bra vibrationer”.
Kvällen andra artister körde enbart hits och det blev mycket uppskattat. ”Dangerous”, ”Alive” och ”Stop, look, listen” med Da Buzz fick igång alla rejält och Jessica Folcker körde ”Om natten” och ”Tell me what you like”. Linda Bengtzing tog i med låtarna ”Beautiful ones”, ”Diamanter” och såklart, ”Alla flickor”.
En kväll att minnas och det lär säkert bli en repris nästa år. Hoppas vi.

http://pride2005.alainn.net

Publicerad: 2005-08-05 11:30:00