QX augusti 2005

På säker Mark
I augusti är Mark Levengood aktuell som vår vägledare under Prides schlagerkväll. QX träffade honom en sommardag på Söders höjder i Stockholm.

Absolut chef
Michael Persson är global marknadschef på Absolut Vodka, ett företag som är pionjärer vad gäller annonsering i gaymedia och medverkan på gayevents. Det är även ett företag där det är enkelt att vara gay. Det vet Michael.

Ett liv med hund
Hund i stället för barn? Funkar hundtricket? Och hur är det att bli ihop med en pälsdjurallergiker?
Vi träffade ett gäng homohundägare som berättar förhållandet till människans bästa vän.

Flatornas guide till Pride
Är du Sport-Karin eller Feminist-Lotta? Pridefestivalen närmar sig med späckat program. QX guidar dig genom aktiviteterna. Välj flatan du liknar mest och häng med!

QX i Uganda
Det finns ingen homosexualitet i Uganda. Det finns inga homosexuella. Det finns bara några få, vilseledda själar som lurats in i homosexuella relationer, förblindade av västerländsk dekadens. Detta säger den ugandiska regeringen. Homosexualitet jämställs med tidelag och bestraffas med livstids fängelse.

Gayboom i prästyrket
Plötsligt finns de lite varstans. Homoprästerna. Som varken gör en hemlighet av sin läggning eller sin tro.
Går det att prata om en gayboom inom kyrkan eller har de alltid funnits där? Och har kyrkan verkligen lyckats bända upp dörren på den sakrala garderoben? QX har träffat två präster, en pastor och två teologistudenter.

Publicerad: 2005-07-27 11:07:56