Intervju i Pride Magazine 2005:

Idag börjar PrideMagazine distribueras på de platser där du plockar upp QX. Magazinet består av 68 sidor med artiklar och tips som profilerar årets Pride-festival. Med Mian Lodalen som omslagsmodell illustreras årets budskap om att hat skall mötas av kärlek.
För första gången intervjuas statsminister Göran Persson i ett HBT-media. Han avstår från att svara på en rad frågor, bland annat den om könsneutralt äktenskap ”det utreds just nu”, men anser med ett kort ”ja” att bögar skall få lämna blod och donera organ, ett förbud som med stöd av hiv/aids-rörelsen liksom RFSL införts på grund av spridningen av hiv bland män som har sex med män.
Göran Persson anger förs och främst ”tidsandan” som förklaring till att samhället i så hög utsträckning ändrat syn på HBT-personer och rättighetsfrågor.
– Om det enbart berodde på eldsjälar skulle det kanske bara vara i San Francisco som hbt-personer hade rättigheter, säger han i intervjun.
I tidningen intervjuas även prinsessan Christina Magnusson om sitt engagemang i Röda Korset och därmed även hiv/aids-frågor. En rad artister profileras och de olika ”benen” i Pride.festivalen presenteras: PrideHouse, Pride På Stan, Pride Park och självklart Prideparaden.

Själva programpunkterna hittar du på Stockholm Pride hemisida och dessutom på QX.se/guide.

http://pride.bahnhof.net/upload/pridemagazine2005.pdf

Källa: Ladda ner PrideMagazine som PDF

Publicerad: 2005-07-20 13:55:17