Pride 2005

Det är för fjärde året som Westcoast Gay & Lesbian days äger rum, och arrangörerna uppskattar att runt 1000 festglada besökare kommer inresande från hela landet. På scenen blir det en stjärnspäckad kväll med sånguppträdande av artisterna Anna Book, Mattias Holmgren och Pandora som startar vid midnatt.
Insläppet börjar redan klockan 21.00 och festen pågår hela natten lång tills 05.00 på morgonkvisten. Två stycken DJ.s spelar, inomhus DJ Aron med kommersiell och blandad musik, och utomhus på terassen spelar Kikki Garcia från Helsingborg.
Nytt för i år är ett utökat dagsprogram med två föreläsningar i RFSL:s regi. Först ut kommer författaren, feministen och aktivisten Mian Lodalen kl 14.00-15.00. Mian kommer att berätta om sina tretrekanter; kärlek, sex och kärnfamilj.
Hon åtföljs av den Göteborgsboende prästen och författaren Lars Gårdfeldt 15.30 – 16.30 som berör ämnena ”Om flator i bibeln och historisk bögsex” och ”Om kyrklig hets mot homosexuella och om motståndskamp”. Under föreläsningen kommer Lars även att visa bilder från Helgonkalendern som han gjort tillsammans med Elisabeth Ohlson Wallin.
Vill man bara sitta på terassen under dagen och titta på folk som flanerar längs promenadstråket vid älven så har Kajsjul öppet för de som vill ta en öl, fika elller äta en bit mat. De öppnar vid 13.30
Biljetterna till kvällen kostar 150 kronor som förköp plus administrativ avgift på respektive ATG ombud(ca 15 kr), www.ticknet.se, Pustervik, Scandinavium. Köper man på nätet ska man söka på ”westcoast” för att få träff hos ombuden. Väljer man att betala i dörren så kostar det 200:-
Till föreläsningararna under dagen är det fri entré om du är medlem i RFSL, annars en symbolisk summa. Medlemskap till RFSL kan man även betala på dörren.
Westcoast Gay & Lesbian days är ett samarbete mellan Zapphobar och Queer och personerna bakom är de välkända göteborgsprofilerna Katarina Bäckström, Sofia Massot och Henrik Nielsen.

http://www.zapphobar.com/

Källa: Läs mer hos Zapphobar

Publicerad: 2005-07-06 21:45:14