Stockholm Pride 2005
1-7 augusti är det dags för Pride 2005 i Stockholm. QX har kollat in godbitarna i årets Pridefestival som i år har temat ”Hatbrott och homofobi”…

Sju dagar i Kroatien
Alla pratar om Kroatien. Och de inte som inte redan varit där funderar på att åka dit. Landet som sträcker sig längs hela Adriatiska havet slår rekord i antal besökande turister. QX tillbringade sju dagar på fyra olika ställen i Kroatien innan turistsäsongen dragit igång på allvar.

Queerkids
Annika Hamrud har studerat hur homo- och bisexuella har skaffat barn de senaste 20 åren och har deltagit aktivt i debatten om adoptioner. Hennes debutbok är en välriktad spark i magen på biologismen och den svenska kärnfamiljsfundamentalismen. QX har träffat den nykläckta författarinnan.

Vad har du på dig?
Fem flator och bin. Fem olika stilar. Och en knippe nyfikna frågor. Vilka är favoritkäderna, var gör man de bästa fynden, hur förnyar man sig utan att bli luspank och var får man inspiration?

Lagens lesbiska änglar
För att bli advokat, jurist eller åklagare krävs fyra och ett halvt års studier på Universitetet. Efter de åren sitter de flesta ting för att sedan gå vidare i en bransch som många uppfattar som ärkekonservativ och stelbent. QX har träffat äkta paret Elin och Mia som arbetar som jurister.

Hotellkungen
När Stefan Karlsson var liten var hans mål att bli rik, idag har han mer pengar än han kunde drömma om. QX tog planet till Lycksele för att träffa Norrlands egenBert Karlsson.

Stockholm i mitt hjärta
Vi har kollat närmare på ställen du kan besöka under Stockholmsvistelsen. Riv ut och spara!

Dessutom startar vi med en serie i QX. Nicklas Nilsson heter tecknaren vars idéer och bilder vi kommer att stifta bekantskap med under hösten. Och vi har träffat tre tjejer som släpper varsin singel som vi tror kan bli hits i sommar. Vi har lyssnat på Saint Etiennes,Backstreet Boys,Lene Marlins nya plattor och den svenska versionen av ”Mamma Mia”-musiken. Läs dessutom om de senaste böckerna, prylarna och filmerna.
Och såklart skriver Mats Strandberg av sig och listar tio saker som man bör känna till just nu…

Publicerad: 2005-06-22 00:00:00