Vi ville veta:

Lotta Bromé
Blir det mycket semester i sommar?
– Det blir en lugn sommar, jag ska vara i skärgården och plantera rosor och annat. Sedan blir det en kort sväng till Koster på västkusten. Grekland var jag i i slutet av maj – kanske återvänder jag någon gång i höst. Det är bättre att vara där under våren eller hösten eftersom det är mindre folk där.
Vad ska du annars göra i sommar?
– Plantera rosor och fixa med nya båten, en begagnad 50-talare så det lär behövas lite puts och annat. Sen ska jag såklart ha härliga grillbjudningar med goda sommardrinkar och passa på att måla om lite.
Blir det mycket arbete?
– Nej, bara något enstaka. Någon konferens och så sänder jag live från priden, bland annat med Prinsessan Christina, Kalas heter programmet och sänds i P4. Sen skriver jag på min kommande bok….
Vilket är ditt favorittillhåll i Stockholm, Sverige och utomlands?
Bali – alla kategorier. Japan och Tokyo älskade jag – men så var det ju också fotbollsVM när jag var där. Annars gillar jag Grekland – eller New York… det beror på humör och vad man vill göra… Annars – i Sverige – är valet självklart mitt ställe i skärgården! Inte världens största – men kanske det charmigaste?!

Mian Lodalen
Vad ska du göra i sommar?
– Det blir inget ölande på parkbänkar i sommar. Jag kommer att jobba ganska mycket.
Jag ska bland annat delta på olika sätt under Europride i Oslo och Westcoast i Göteborg. En vecka är jag i Bonniers författarlya på Gotland. Oj, vad böcker jag ska skriva då. Hahahaha!
Blir det mycket arbete?
– Som frilansare är man ju aldrig riktigt ledig.
När ska du ha semester i sommar och vad ska du göra?
– Mina somrar är högst oförutsägbara. När jag tänker efter har jag faktiskt alltid jobbat om somrarna. Men det är inte så illa som det låter, det är lättare att gå upp när det är ljust!
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– Sol, bada i havet, smultron och Priden förstås!
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– New York 1994. Det var jubelgala med gaypride, gaygames samtidigt som man firade tjugofem-års jubileet av Stonewall revolten. Det kryllade av fjollor, flator och transor i vartenda gathörn- oslagbart!
Har du något semesterminne du kan dela med dig av?
– Kommer bara på en massa snusk som jag inte kan dela. Däremot tipsar jag gärna om vackra Öland. Denna ohippa ö vann mitt hjärta förra sommaren. Och där finns fantastiska nudiststränder…

Andrés Esteche
Vad ska du göra i sommar?

– Jag ska turnera med Diggiloo och repetera Saturday Night Fever
Blir det mycket arbete?
– Ja !
När ska du ha semester i sommar och vad ska du göra?
– Nej tyvärr (skrattar) Jag har varit på sommarturné de senaste 3 åren och hoppas att det så förblir ett tag till).
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– En lyckad turné, värme och sol, att kunna bada och kanske åka vattenskidor, dessutom vill jag lära mig att åka inlines och definitivt åka så mycket båt som möjligt.
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– Det var väl förra hösten då jag var tre veckor i Barcelona. Jag och en vän besökte varenda gayhak i hela staden. Vi var ute varje dag och det var helt underbart.
Har du något semesterminne du kan dela med dig av?
– Barcelona är väl den perfekta staden om man vill kombinera storstad och badstrandsliv. Inte nog med att det finns rätt ok stränder i själva staden. Det är också väldigt nära till gay-metropolen Sitges och andra trevliga badorter. Barcelona är nog ett måste för alla! Annars kan jag nog rekommendera Uruguay och dess paradisstränder som inte så många känner till här. Jetset -människor från framförallt hela Latinamerika, men också USA och Europa kommer till Uruguays lyxiga och otroligt vackra stränder och badorter. Punta del Este till exempel har dessutom en massa kasinon, femstjärniga hotell och ett otroligt nattliv med några bra gayställen. Sen ligger ju Uruguay precis mellan Brasilien och Argentina så vill man se mer har man nära till Sydamerikas största metropoler Buenos Aires och Sao Paulo, som är städer som har allt.

Rickard Engfors
Vad ska du göra i sommar?

– Det som faller mig in! Detta är första sommaren på många år som jag inte är ute och turnerar och idén är att jag ska ta varje dag som den kommer. Att ha en tom kalender känns ovant men trevligt.
Blir det mycket arbete?
Nej, tvärtom för en gångs skull. Är självvalt arbetslös. Jag har bara tackat ja till 4 gig på Gutekällaren i Visby. Det är åttonde året i rad som jag kör på Gotland. Det har blivit tradition och det känns som semester att vara där även om jag ska köra showen.
När ska du ha semester i sommar och vad ska du göra?
– Några veckor i Visby i juli är det enda jag planerat in. Men risken är väl att jag hänger runt där hela sommaren. I princip alla jag känner kommer ju ner dit förr eller senare så det är en perfekt plats att vara på.
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– Att hinna umgås med mina vänner. Jag behöver verkligen komma ikapp på den fronten. Jag har varit pinsamt asocial alldeles för länge nu.
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– Jag var med min pojkvän på Gran Canaria för ett par månader sedan. Men vi orkade bara släpa oss in till det tok-gayiga Yumbo Center en kväll så det räknas kanske inte…?
Har du något semesterminne du kan dela med dig av?
– Mitt bästa semestertips är just Visby! Staden är otroligt vacker och romantisk om man bara vill mysa och ta det lugnt på dagarna. På nätterna är det ALLTID galet bra drag. De två sista veckorna i juli är oslagbara!

Mats Strandberg
Vad ska du göra i sommar?
– Jag har redan bränt obscent mycket pengar på två semestrar under våren så det blir en Stockholmssommar.
Blir det mycket arbete?
– Det blir det nog. Den 1 juli ska jag flytta in mina arbetsgrejer i en frilanslokal på Djurgården, i närheten av Grönan. Det är med ett gäng sköna journalister, fotografer och reklamare och vi har gemensam bar plus en snapsveranda. Så jag kommer garanterat att ha kul på jobbet.
När ska du ha semester i sommar och vad ska du göra?
– Eftersom jag frilansar nu så kan jag planera mitt jobb ganska fritt. Det är schysst och lämnar svängrum för spontanitet. Den här sommaren är min
första singelsommar på flera år, så semesterrutinerna som jag och exet hade är helt bortblåsta. Jag har inte en enda grej inskriven i kalendern framöver och det är både skönt och läskigt.
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– Vinluncher på Djurgårdsterrassen, nattliga utomhusbad och några lata veckor hemma hos mamsen och pappsen.
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– Chefredaktör Öhrman, jag och vår kompis Martin på Mykonos gav ju knappast många straightpoäng. Även om de vägrade följa med till nakenstranden, haha.
Har du något semesterminne du kan dela med dig av?
– Göteborgs skärgård är helt fantastiskt vacker. Gör som jag och se till att ha minst en kompis med fint sommarhus och båt där.

Pekka Heino
Vad ska du göra i sommar?

– Först och främst blir det en tripp till Europride i Oslo. Det vore kul om Europride där får samma effekt på Pridefirandet som det fick efter att Stockholm haft det 1998. Sen blir det troligtvis en liten sväng till England eftersom min man har släkt där. Självklart kommer vi att tillbringa mycket tid hemma i Stockholm också eftersom det är så vackert i stan då. Det brukar vara en bra taktik att åka någonstans tidigt under sommaren (Pekka är i Kroatien tillsammans med maken Erik när vi får tag på honom), och sen någonstans innan hösten, sommaren blir längre då.
Blir det mycket jobb?
– Nja, jag har spridit ut mitt arbete under sommaren. Men emellanåt kommer jag att dyka upp i rutan precis som vanligt.
Vilken är den gayigaste semester du varit på?
– I påskas var vi i Barcelona och bodde på gayhotellet Axel mitt inne i stan. Det kan jag verkligen rekommendera. Vi tänkte, nu har vi verkligen kommit nånvart; ett snyggt businesshotell för gaymänniskor!
Vilket resemål skulle du vilja rekommendera?
– Just nu är vi som sagt i Kroatien och Hvar. Man skulle kunna beskriva det som en blandning av Mykonos, franska rivieran, Ibiza och det är väldigt trevligt. Nu ska de tydligen lyxrenovera tre av de största hotellen här så det kan nog bli viss ändring, men det är fortfarande mysigt.
Vilken sollotion startar du med?
– Eftersom Erik och jag trots allt har det nordiska skinnet så startar vi med 15 och arbetar oss neråt.
Pool eller hav?
– Hav först och främst, det slår det mesta. Men om det kniper tar jag såklart pool. Jag vill ju bada.

Jörgen Tenor
Vad ska du göra i sommar?

– Jag ska jobba och sen bär det av till Oslo och Europride där jag ska representera Sverige i Mr Gay-tävlingen.Sen ska jag till Tyskland för att handla och till Spanien för att bli full.
Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Att få vara ledig med pojkvännen.
Har du något semestertips eller nåt du vill varna för?
– Nja, både varna och tipsa kan jag göra om husvagnssemester på Gotland. Det kan vara jättemysigt men om det regnar är man rätt fast där man är och blir knappast brun. Men man får ladda upp med spel och satsa på att umgås i stället.
Har du någon sommarhit som du har några speciella minnen till?
– ”Bailando” med Paradisio. Jag åkte mycket inlines den sommaren och det var en riktigt bra sommar minns jag. Men jag var ganska liten då…
Vad har du för badbyxor?
– Jag har faktiskt köpt ett par speedos till i år. Innan har jag haft stora addidasshorts. Jag har lärt mig att uppskatta kläder som sitter åt nu när jag är äldre.
Kan du rekommendera utomhussex?
– Jag vet inte, jag tror inte att jag har haft det. Men jag kan väl rekommendera att om man har det och det är sol ute, bör man tänka på att vända på sig då och då (skrattar).

Alexander Bard
Vad ska du göra i sommar?

– Jag kommer att tillbringa hela sommaren på promotionturné runt Europa med Bodies Without Organs. Vi kommer bland annat att spela på Europride i Oslo på midsommarafton 24 juni, Glam As You på Club Med World i Paris 25 juni, Christopher Street Day Parade i Köln 2 juli, Gay Pride i Frankfurt 22 juli, och Gay Pride i Stuttgart 30 juli.
Vad ska du göra när du är ledig?
– De få dagar som jag är hemma i Stockholm i sommar ska jag arbeta i studion, så någon semester blir det inte tal om. Det får vänta tills jag pensionerat mig, eller åtminstone till i vinter.
Har du några semestermål att rekommendera?
– Berlin, Singapore och Sao Paolo. Samt kusterna i norra Norge och södra Chile, världens två vackraste länder.
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– Det är faktiskt att få träffa och spela live för alla glada människor runt Europa som har köpt och gått i gång på BWO:s debut-cd ”Prototype”. Det är det som är kicken med att vara artist: att först få göra en bra platta i lugn och ro, och sen åka världen runt och gigga för och möta fansen. Oslagbart skojigt, och mer så nu än någonsin tidigare!
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– Jag har besökt alla de vanliga gayparadisen, både de moderna som Miami, Ibiza och Mykonos och de klassiska som Sitges, Tanger och Rio de Janeiro, mest för att man SKA ha gjort det (precis som man SKA ha sett Taj Mahal och pyramiderna). Men jag har faktiskt aldrig gillat något av dem. Tycker att den moderna varianten, dominerad av solbrända muskelpuggor i tangatrosor indränkta i kokosblask, är extremt fånig, om jag ska vara ärlig. Däremot gillar jag de riktiga stadsgayfestivalerna där Sao Paolo och Sydney är de bästa. Om man kan åka på semester till en sådan festival, så är det något jag varmt kan rekommendera. Mäktig känsla! Tror framför allt att Köln är en sådan festival som är underskattad i Sverige. Christopher Street Day Parade i Köln första helgen i juli är faktiskt Europas i särklass största gayfestival. Och numera finns det ju dagligt lågprisflyg av god klass från Stockholm och Kastrup till Köln, så det är bara att skutta i väg.
Har du något semesterminne du kan dela med dig av eller något du vill varna för?
– Ärligt talat, alla de bästa semesterminnena är antingen för personliga eller för kriminella för att kunna stå i tryck. Så det måste bli mitt svar på den frågan (och DET får gärna stå i tryck)…

Hans Marklund
Vad har du för semester/sommarplaner?

– Haha, lite främmande ord för en arbetsmyra som mej. I sommar blir det ”Allsång på Skansen” för hela slanten. Jag regisserar hela serien och skriver manus med Anders Lundin och hittar på allt som ska hända i programmet. Sen ska jag försöka få bukt på Darin/Lena Ph/Uggla-turnén också samtidigt som jag pillar lite på Thomas von Brömssen när han gestaltar Bellman i SVT´s stora dramasatsning (som sänds till jul).
Sen är det förtioandra möten om allt möjligt som t.ex att jag träffar de olika textförfattarna som ska skriva till R.E.A´s nya show som har premiär i höst och göder
dom med roliga idéer.
Hinner du koppla av något då?
– Jag har precis köpt villa och flyttat ihop med min kille och DET är rena semestern….. Vilken lyx att bara kliva ut i trädgården, sätta sig i solskenet på altanen, blicka ut över äppelträd och bärbuskar, kratta grusgångar…
Berätta om huset!
– Vi har skaffat ett stort, stort hus på 3 våningar med balkonger, terrasser och altaner stor uteplats och tomt – så vi behöver nog lite ledigt i sommar för att hinna med alla balla barbeques, gaypartyn och sommarfester vi ska ha här!
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– Att få vara just i mitt nya hus; det är rena paradiset här. Att kunna sola i trägårn och som sagt ha en massa sommarpartyn.
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– När jag åkte till New York en nyårsafton och festade två dygn på Roxy och sen direkt till Miami Beach en vecka – med dom snyggaste killar jag sett.
Har du något semesterminne du kan dela med dig av?
– Visst, en sommar när jag och några polare hade tråkigt, drog vi ihop ett gäng, hyrde en buss och ”lekte” turister i Stockholm. Två dar höll vi på. Hur kul som helst. Vi åkte båt under broarna, gick på Vasamuseet, Skansen och alla nördiga saker turister gör. Det visade sig att INGEN i gänget ens sett dom här sakerna så vi hade superkul.

Mathias Holmgren
Vad ska du göra i sommar?

– Jag kommer att jobba väldigt mycket över hela Sverige. Jag ska ut på turné och besöka alltifrån Västkusten och Småland till Öland och Gotland. Det blir en massa spelningar på Stadsfestivaler också. Det blir ju lätt mycket jobb den här tiden på året om man har det här yrket.
Hinner du ha någon semester?
– Ja det tror jag. Johan och jag ska bland annat upp till en kompis lantställe i Dalarna och sen tror jag att vi åker utomlands framåt hösten.
Vilken är den gayigaste semester du varit på?
– Jag har faktiskt inte varit på de klassiska resmålen Mykonos och Barcelona. Hmmm…jag får nog säga Paris eftersom jag inte kommer på något annat.
Vad är sommarens värsta plåga?
– Fästingar. Vi har precis skaffat en liten hundvalp som heter Ellen. Det är en liten afghanhund som just nu inte ser ut som en afghanhund (skratt). Men hon växer till sig och jag hoppas verkligen att hon slipper fästingar i sommar.
Vilken låt kommer du att spela mycket i sommar?
– Just nu spelar jag Sofia Karlssons ”Dan Andersson-platta” eftersom jag älskar visor. En låt som jag tror kan bli en hit om den släpps på singel är ”Mannen med den vita hatten” med Kent. Det är skivans sista spår och den är jättebra!
Vad har du för badbyxor?
– Ja, du, jag är ingen strandraggare direkt (skrattar). Så jag kör med vanliga Salmingshorts, som varken är för stora eller för tighta.

Kim Kärnfalk
Vad ska du göra i sommar?
– Jag ska vara så mycket ledig som jag kan, förutom att jag är värdinna på Aladdin fredag och lördag hela sommaren. På vardagarna ska jag träna min hund och hänga på sköna uteserveringar, Mälarpaviljongen är en höjdare!!
Blir det mycket arbete?
-Nja, helgerna tillbringas på Aladdin och på vardagarna blir det en del musikskrivande, men det känns inte som jobb utan är mer kul än arbete.
När ska du ha semester i sommar och vad ska du göra?
-Jag har inte någon semester, men får jag ett par
dagar över sticker jag till Hunnebostrand, västkustens pärla.
Vad ser du mest fram mot i sommar?
– Att få gå i pridetåget, jag har aldrig gjort det. Förra året fyllde min mamma femtio och hade stort kalas och åren innan vågade jag inte eftersom jag inte kommit ut än.
Vilken är den gayigaste semester du haft?
– Förra vintern när jag och ett gäng kompisar, samt min lillasyster var på Kanarieöarna och hängde på Yambo center nätterna igenom…
Har du något semesterminne du kan dela med dig av?
– Min bästa semester var med Nina i Thailand. Vi skulle se om vi gillade varandra på riktigt eller om vi bara varit arbetskamrater under Friendstiden, och det är den roligaste och bästa semester jag haft.

Publicerad: 2005-06-29 00:00:00