”Lesbisk insemination är ett lyxproblem”. ”Varför skall vi heterosexuella betala för folk som inte vill göra rätt för sig?”.
En insändare i Skånska Dagbladet där bland annat lesbiskas önskan att välja spermadonatorer jämförs med nazismens önskan att skapa ”Ûbermensch” har fått medlemmar i Grön Ungdom i Lund att anmäla tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Jan A Johansson till Justitiekanslern.
– All kärlek är bra kärlek! Längtan att dela med sig av sin kärlek till ett barn är bland det vackraste som finns. Och den som gått genom eld och vatten för att bli gravid vill förstås att barnet ska få en trygg uppväxt. Att jämföra det med nazisternas medicinska övergrepp är groteskt, säger anmälaren Alexander Lindskog i ett pressmeddelande och fortsätter.
– Jag är chockad över att läsa sådana vidrigheter i Skånskan. Texten skulle knappt platsa i Sverigedemokraternas partitidning. Skånska Dagbladets chefredaktör borde skämmas!

Anmälan gäller att tidningen genom att publicera insändaren begått tryckfrihetsbrottet ”hets mot folkgrupp” och visat ”missaktning” för lesbiska kvinnor som grupp.

Publicerad: 2005-05-31 12:57:22