Juni 2005:

Skärgårdsgay
Alla homos bor inte på Södermalm, det vet vi redan. Men hur gay är Stockholms skärgård? QX drog på sig flytvästen och gav sig ut på spaning efter regnbågsflaggor mellan kobbar och skär…

Var är brudarna?
Var är brudarna? Killen i chipsreklamen är inte ensam om att undra. Har flatorna andra intressen eller bara ett allmänt ointresse för uteliv? Tjejerna bakom musikklubben Combustion tror visst att tjejer går ut, men att många gömmer sig på ölhak runtom i stan. Lotta Nordlander, delägare i kvarterskrogen Roxy, har erfarenhet av att tjejerna dyker upp med sommarsolen.
Två andra flator, Anna-Maria och Ann-Louise, berättar varför de inte lockas av utelivet.

Vad lyssnar kändisarna helst på i sommar?
Vilka låtar bränner kändisarna ner på sina egna cd-skivor i sommar? Vad sjunger Lotta Bromé till i bilen? Vad har Magnus Carlsson för spellista i sin iPod? QX fick tjuvlyssna i några kändisars hörlurar.

Stammisar
Vi vill veta varför vissa personer fastnat för vissa ställen i Stockholm. Därför frågade vi ett gäng stamgäster varför de hänger på just sitt favoritställe.

Goda Grannar
Den norska huvudstaden Oslo står i år som värd för Europride och när Europas bögar och flator i slutet av juni intar Oslos gator så blir det första gången som en så befolkningsmässigt liten stad står för arrangemanget. QX besökte den västra grannhuvudstaden en helg för att känna på uppladdningen och ta pulsen på gaylivet.

Din skivsamling avslöjar dig
Är du också en sån som gärna fastnar framför skivsamlingarna hemma hos folk? Beväpnade med block, kamera och en stor portion nyfikenhet besökte vi fem personer och bläddrade i deras skivsamlingar.

Dessutom:
22 saker att se fram mot i sommar, vi recenserar Jessica Folcker, Natalie Imbruglia, Mylene Farmer, vi ställer lite frågor till fem gayredaktörer i andra länder, vi intervjuar en av världens bästa simmare – som är gay och vi har träffat chefen på Folkoperan Eric Sjöström. Dessutom undrar Mats Strandberg varför så många bögar är utvecklingsstörda…

Publicerad: 2005-05-25 12:00:00