Sax, sax…homoscenerna bort.

Filmen, som inte direkt kan anses vara direkt jättehomo är i blåsväder igen för sitt bisexuella innehåll. Alexander antyds ju rätt tydligt ha en dragning till män.
Att filmen floppade rätt stort i USA skylls nu på homoerotiken och dessa scener ska strykas till filmens släpp på DVD. De som ligger bakom filmen tror att det svaga besökarantalet på bio kommer att upprepa sig när folk får köpa filmen själva. De fruktar att de stater i USA som finner innehållet stötande kommer att vägra att marknadsföra filmen och på så sätt se till att ”Alexander” floppar på DVD också. Och därför väljer man nu att klippa i filmen när den ges ut igen för att sälja mer.
Vad som klipps bort är inte klart, men enligt en person på filmbolaget handlar det om alla antydningar om Alexanders bisexualitet.

Filmen, som hade svensk premiär i höstas, drogs med problem redan innan den släppts i USA. Ett gäng greker protesterade mot att ”Alexander” visades som bisexuell och hotade att stämma filmbolaget för att Alexander avporträtterades ”osmakligt” och ”respektlöst”. Detta innan de ens sett filmen. Men Oliver Stone och Warner Bros. lät visa filmen för den upprörda gruppen greker och de gav med sig och tyckte att filmen trots allt var okej.
Alexander spelade in runt 35 miljoner dollar i USA, men hade en budget på +150 miljoner dollar. Och man kan ju fråga sig om det finns så pass många homofober som kommer att springa benen av sig för att se filmen, och därmed ta in det inkomstbortfallet, nu när filmen är bi-fri…

Publicerad: 2005-05-17 00:00:00