Gaynyheter från Hollywood och andra platser…

Gayigt bröllop i svensk realityserie
Missa inte kvällens episod av ”Casino:Las Vegas”. I sann Britney-anda gifter sig Peter med Morgan. Lite oväntat kanske med tanke på att endast Peter är öppet gay…Peter var sugen efter att ha bevistat ett bröllop och Morgan är tydligen inte den som är den. Antar att ett besök i skilsmässostaten Nevada var näst på schemat för de nygifta tu?

Stripptripp i TV
Åh, vad man vill vara amerikan ibland! Eller let me rephrase that, i alla fall ha tillgång till all underbar Tv som produceras i landet ”over-there”. Den 29 maj startar i alla fall ”Stripsearch” i amerikanska VH1. I serien lämnar femton män sitt nio-till-fem-harvande och ger sig av för att delta i en Tv-sänd tävling. Slutpriset är att sju av männen får sätta upp en strippshow i Las Vegas. Vägen dit filmas då männen föses samman i ett hus och får lära sig ett och annat om träning, kosthållning och framförallt, dans. Låter som något man skulle kunna slötitta på….

Homobrist i Cannes
Det skrivs en hel del om filmfestivalen i Cannes just nu. Finns det något HBT-relaterat att intressera sig för? Inte mycket visar det sig efter att vi kastat ett öga på programmet. Nästan alla tävlande i kampen om ”Guldpalmen” är heterosexuella män över femtio. Rätt stifft med andra ord, men öppet homosexuelle Gus van Sant deltar i alla fall med sin senaste film; ”Last Days”. Den handlar om en rockstjärna som sägs påminna om Kurt Cobain och huvudrollen spelas av gaybekantingen Michael Pitt som fått bögar att lusta efter honom som ”Henry” i ”Dawsons Creek” , ”Tommy” i ”Hedwig & the Angy Inch”, och som Matthew i Bertolucchis smått homoerotiska och allmänt porriga ”The Dreamers”.
Romantiska filmen ”Brokeback mountain” av Ang Lee, med Jake Gyllenhaal och Heath Ledger som älskande par antogs däremot inte till tävlingen eftersom den tydligen inte höll måttet…

Ex-kex flyttar till nytt komplex
Att ”ex” inte är det lättaste att ha att göra med vet de flesta. Nyseparerade Ellen DeGeneres och hennes Alexandra Hedison stötte nyligen på patrull på hemmaplan. Alexandra fick flytta ut när Ellens nya, Portia de Rossi flyttade in. Lämpligast var tydligen att Hedison fick bosätta sig i fotostudion som är en fristående byggnad på det föredetta parets tomt. Men snart upptäckte både Hedison och de Rossi/DeGeneres att man såg rakt in i varandras sovrum så Alexandra Hedison flyttades snabbt över till Chateau Marmont Hotell. Ovetandes om lesbiska förvecklingar i Hollywood överlämnade en anställd på hotellet nyckeln till Hedison med orden: ”This is the one Portia picked out for you”…

Publicerad: 2005-05-13 22:00:00