Stolta fjollor
Vad är en fjolla egentligen? QX kände sig nyfiken på killarna som snabbt blir festens medelpunkt och inte blygs över en full sminkväska och tighta t-shirtar. Men som alltid när man ska kategorisera, kom uppfattningar på skam. Gayvärldens skönaste grabbar har ett och annat att säga om fåfänga och straightactingdyrkan.

Prylbögar
Alla har vi en sak hemma som vi är extra stolta över och gärna drar fram och tittar på när ingen ser på.
Vi samlade fem homos som visar upp vad de har för favoritpryl och berättar varför de gillar just den.

Flatornas Paris
Att möta våren i Paris. Kan det finnas något bättre? QX tog flyget till en av världens vackraste städer för att ta pulsen på dess vibrerande flatliv. Följ med på en stadsvandring bland lesbiska bokhandlar, mysiga flatbarer och en bordellikande cabaret…

Åsa har skapat singelringen
De som är förlovade eller gifta markerar ofta detta med en ring, men för singlar finns det inte samma självklara igenkänningstecken. Ändå blir singlarna fler och dejtingkulturen breder ut sig i storstäderna. Det här var något som Åsa Revland, 30 år, och hennes kompis Johan Wahlbäck tog fasta på – och utvecklade Singelringen. QX tog en dejt med Åsa för att få veta lite mer…

Schlaget i Kiev
QX har lyssnat på de 38 låtar som tävlar mot Sverige och
Martin Stenmarck i Eurovision Song Contest 2005.

30 skivor 30 filmer 30 böcker
QX listar skivorna, böckerna och filmerna som vi tycker man bör ha dansat till, lyssnat på, gråtit eller skrattat åt eller sträckläst. Helt enkelt 90 nutidsklassiker för dig som är HåBeTe.

Utvisad kärlek
I en tvårumslägenhet i Borås har två nyförlovade män just mottagit beslutet i ärende nummer UN 04/14264. Per kan inte riktigt ta till sig beskedet, han varken kan eller vill förstå att Sergey, hans sambo sedan flera år, ska utvisas.

The Young Ones
Helena och Nomili är 15 och längtar efter att sluta nian.
Jennifer är 18 och ser fram emot sommarens folkmusikfestival Urkult. Isabella som är 16 vill flytta utomlands när hon blir äldre. 19-åriga Renée följer gärna med. QX har träffat ett gäng tjejer som är unga och stolta och inte ett dugg hetero.

Dessutom…
…så har vi gayvimlat på VeckoRevyns 70-ård kalas, pratat med Hockeybögar, sett filmer som Tolken, Kärlek och fördom och The Jacket, vi har lyssnat på skivor av Mariah Carey, Shirley Clamp, Robyn och Helena Paparizou. Dessutom har vi besökt våra Qruisermedlemmar en helt vanlig söndageftermiddag… Och så vet vi hur en queerfeminist doftar.
Med mera.

Publicerad: 2005-04-27 05:00:00